Alma Cersius Felin Noir Premium Rouge 2021
Felin Noir Premium Rouge 2021 €8,95

Felin Noir Premium Rouge 2021

€8,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €8,45 per stuk en bespaar 6%
  • Koop 12 voor €7,95 per stuk en bespaar 11%
Bestel 12 voor € 7,95 per stuk. Mooie, met een gouden medaille bekroonde wijn. Vervanger voor in Vino Erotico Blanc
Informatie

ALMA CERSIUS Felin Noir Premium Rouge 2021

De wijn is exact dezelfde als voorheen In Vino Erotico, de fles heeft alleen een nieuw label (etiket + naam) gekregen.

Intense kleur, met donkerpaarse tinten. De neus is rijk aan gul fruit, zwarte bes en framboos, gevolgd door kruidige noten. Vol maar toch fris en fruitig in de mond. Een topper in deze prijsklasse!

Ook verkrijgbaar als witte wijn: Felin Noir Premium Blanc

Productinformatie 

Producent: Alma Cersius
Herkomst: Coteaux de Béziers
Inhoud : 75 cl
Druivensoorten: 50% Syrah, 25% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu-2026
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Rood vlees, kruidige gerechten, BBQ.
Afsluiting: Kurk

Onderscheidingen

Médaille d'Or:
Concours Général Agricole de Paris 2018

Médaille d'Or:
International Challen
ge Gilbert & Gaillard 2018

 

Over de druiven 

Merlot 

Merlot is een druivenras dat in 1784 voor het eerst in boeken werd vermeld als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. Men vermoed dat de naam afkomstig is van het Franse woord merle (merel). In de afgelopen jaren is de aanplant van deze druif fors gestegen. Merlot is zeer populair over de hele wereld. Kenners zijn steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een koele wijngaard moet worden aangeplant. Dit geeft de Merlot wijn een fruitige smaak en intens karakter mee.

Syrah

De druif Syrah, in een aantal landen Shiraz genoemd, werd tijdens de Kruistochten vanuit het Midden-Oosten naar Frankrijk gebracht. Over de herkomst van de druif doen veel geruchten de ronde, bijvoorbeeld dat de druif afkomstig is uit de Iraanse stad Shiraz. Uit genetisch onderzoek blijkt echter dat de druif voortkomt uit twee druivensoorten uit Zuidoost Frankrijk: Dureza en Mondeuse blanche.

Het is een druivensoort die veel zon nodig heeft en zijn beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, en dan bij voorkeur op niet té vruchtbare grond. De wijnranken van deze druivensoort groeien uitbundig en worden daarom vaak gesnoeid. Gebeurt dit niet, dan verliezen de druiven aan aroma, met flauwe wijnen als resultaat. De Syrah is een sterke druif die immuun is voor de meeste plantenziekten. Als de druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil. De wijn krijgt daardoor niet alleen veel kleur, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid tannine. De geur varieert van anjers en viooltjes tot zwarte peper, chocoladetonen en zwarte kersen en bessen. De afdronk heeft - zeker als de wijn meer dan 10 jaar oud is - een vleugje tabak, leer en natuurlijke cacao. Voorts maakt men droge rosé en mousserende wijn van de syrah. Deze laatste, de "Sparkling Syrah" is zeldzaam, wordt afgesloten met een kroonkurk (jawel) en komt voornamelijk uit Australië. Hoewel de syrah veelal gebruikt wordt in combinatie met andere druivensoorten, zijn er ook wijnboeren die wijnen maken waarbij ze enkel de syrah druif gebruiken.

Cabernet Sauvignon 

Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant, als laatrijpend druivenras met veel weerstand gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn. In de Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »