Cave de Roquebrun

26
Sorteren op:

In het Parc National du Haut-Languedoc, zo’n 30 km ten noorden van Béziers, is de coöperatie Cave de Roquebrun te vinden. In dit gebied, waarvan de bodem voornamelijk uit leisteen bestaat, zijn de heuvelachtige terrassen voornamelijk op het zuiden gericht. Het klimaat profiteert van de bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb: Een garantie voor de rijping van de mooiste druiven.

Bezielend en kundig leiderschap van Alain Rogier

De coöperatie bestaat al sinds 1968 en produceert onder de bezielende en kundige leiding van oenoloog Alain Rogier geweldige wijnen. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation d’Origine Controlé Saint-Chinian-Roquebrun.

Internationale erkenning

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Médailles en oorkondes van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

Meer informatie

De volgende video toont Alain Rogier - Red Winemaker of the Year 2015: 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »