Over Vinox

Vinox is geen standaard wijnhandel. Vinox is de enige wijn webshop die zich exclusief focust op Languedoc wijnen. Eigenaar Loek Heinne, Register Vinoloog van de Wijnacademie, geeft je graag advies. Op basis van persoonlijk contact, jarenlange ervaring en bevlogenheid laat Loek je kennis maken met de mooiste wijnen uit de Languedoc. Dit doet hij vanuit een sterke relatie met gepassioneerde en kundige wijnboeren.

Op deze website zul je geen wollige of moeilijke wijntaal vinden. Kom je dit toch tegen? Laat het ons dan alsjeblieft weten!

Bepaal gemakkelijk en snel jouw keuze

Anders dan de meeste wijn webshops biedt Vinox wijnhandel een overzichtelijk assortiment met een prettige zoekfunctie, zodat je gemakkelijk en snel jouw keuze kunt bepalen. Wanneer je toch vast komt te zitten in het keuzeproces, mail of bel dan naar Loek ([email protected] / 06-22147252), zodat hij je, zonder omwegen, op weg kan helpen. 

Diversiteit aan kwaliteitswijnen

De Languedoc-Roussillon wordt door veel mensen gezien als 'de nieuwe wijnwereld van Frankrijk'. Deze wijnregio heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen decennia: van een hoog slobber- en slurpgehalte naar een grote diversiteit aan kwaliteitswijnen. In wit, rosé en rood. Door zich te blijven concentreren op de Languedoc en een goede relatie op te bouwen met authentieke wijnboeren als Alain Rogier en Verena Wyss, selecteert Vinox de beste en meest bijzondere wijnen. En dat met een uitermate goede prijs/kwaliteitverhouding.

Gespecialiseerd in Bag in Box en biologische wijnen

Net als meer dan 50% van onze webshop klanten, is Loek groot fan van Bag in Box wijnen. Vinox is dan ook gespecialiseerd in deze bijzondere tak in de wijnsport, die voordelen oplevert voor rug (makkelijk te vervoeren), milieu (50% minder CO2-uitstoot) en portemonnee (tot 35% voordeliger dan dezelfde kwaliteit op fles. Naast de specialisatie in Bag in Box wijnen, heeft Vinox ook een bijzondere selectie biologische wijnen in haar assortiment. Zoals van Verena Wyss en het gerenommeerde Domaine Gayda


Vinox: persoonlijk, bevlogen en ervaren!