Mousserende wijnen

4
Op zoek naar een mousserende wijn? Een heerlijke Cremant de Limoux voor Oud & Nieuw? Hieronder vind je absolute toppers van Calmel & Joseph waarmee je altijd en overal de blits maakt!
Lees meer
Sorteren op:
€13,95
6 voor € 12,95 per st.
€15,95
6 voor € 14,95 per st.

Wellicht vind je het aanbod op deze pagina wat beperkt. Toch hebben we bewust voor slechts drie mousserende wijnen gekozen, omdat de Cremant de Limoux en Blanquette de Limoux simpelweg van onovertroffen kwaliteit zijn. Beide wijnen zijn een product van het excentrieke wijnmakers duo Calmel & Joseph.

Champagne kopie van Blanquette

Deze mousserende wijnen kunnen de concurrentie met champagne prima aan. Bijzonder is dat de champagnewijn een kopie is van de Blanquette de Limoux. De Blanquette de Limoux is in de 16e eeuw bedacht door een monnik van het klooster Saint Hilaire, gelegen vlakbij Limoux. Beide wijnen worden op dezelfde manier bereid. 

Groot voordeel is dat de prijs van deze mousserende wijnen flink lager ligt dan van champagnewijnen uit de Bourgogne.

Over mousserende wijn

Mousserende wijn wordt ook wel bubbeltjeswijn of schuimwijn genoemd. Dit vanwege het koolzuurgas in de wijn. De meeste mousserende wijnen zijn witte wijnen, hoewel er ook varianten bestaan in roséwijn en rode wijn. De zoetheid verschilt van droog tot zoet.

De bekendste mousserende wijn is Champagne. Officieel mag alleen wijn uit de wijnstreek de Champagne deze naam dragen. Maar er zijn meer mousserende wijnen van hoge kwaliteit. Deze worden in Frankrijk als ‘cremant’ aangeduid. Deze worden op dezelfde manier geproduceerd.

Naast Cremant wijnen worden er in Frankrijk mousserende wijnen gemaakt volgens de ‘Charmat’ en ‘Gazeifé’ methode. Wanneer een mousserende wijn maar weinig koolzuurgas bevat, wordt dit doorgaans aangeduid als ‘pétillant’ of ‘perlant’ (parelend in het Nederlands).

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »