Domaine Verena Wyss

0
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Echtpaar Wyss moderniseert droomplek

Het landgoed is gelegen in het centrum van Gabian in het departement Hérault. In 1989 werd het enigszins gehavende pand ontdekt door het van oorsprong Zwitserse architectenechtpaar Verena Wyss en haar man. Dit werd hun gezamenlijke droomplek. Het schitterend op een heuvel gesitueerde pand werd vervolgens volledig gestript en in stijl gerenoveerd.

Microklimaat met bijzondere druivenvariëteit

Het magnifieke, wijdse uitzicht maakt deze plek tot een waar paradijs. Op de heuvel rondom het domaine ligt een bos dat zorgt voor een uitstekend microklimaat. De wijngaarden bestrijken totaal zo’n 13 hectare en liggen rondom het domaine. Deze wijngaarden zijn met de rode druivenvariëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Lledoner Pelut (Garnacha Peluda) aangeplant. Verena voegde daar de witte druivenrassen Viognier en Roussanne aan toe.

Guyot methode = 100% biologisch

Alle wijnstokken worden volgens de Guyot methode* gesnoeid. De regels volgens de biologische wijnproductie worden strikt nageleefd en alle wijnen zijn dus ECOCERT gecertificeerd = 100% biologisch. De druiven worden met de hand geplukt en de opbrengst bedraagt zo’n 25-40 hl per hectare. Dit resulteert in een productie van +/- 34.000 flessen per jaar.

* Guyot methode:
De Guyot snoei kan worden toegepast op zo goed als alle druivenrassen. Daarom is dit ook de snoeimethode die wij aanbevelen. Deze vorm van snoeien wordt bij de druiventeelt vooral gebruikt bij wijnboeren. Het geeft een relatief lage opbrengst, maar de kwaliteit van de druiven is super. Deze methode is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

Meer weten?

In deze blog meer over Verena en haar passie voor topbiologische wijnen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »