Kies eens iets anders

Kies eens iets anders

‘Doe maar Chardonnay’. De meeste mensen gaan voor veilig als ze een fles witte wijn kopen of op een terras zitten. Over het algemeen is Chardonnay lekker fruitig, met tonen van tropisch fruit, rijpe peer en/of meloen. En als-ie houtgerijpt is ook nog tonen van vanille en toast met boter.

Chardonnay is één van de meest verbouwde druivenrassen in alle populaire wijnregio's ter wereld, de Verenigde Staten, Europa, Argentinië, Chili en Australië. Het bereikte zijn hoogtepunt van populariteit in de jaren tachtig en negentig (200.000 ha) en is sindsdien blijven domineren. Er is nu zelfs een Winterswijkse Chardonnay verkrijgbaar.
Op deze populariteit werd vooral door de wijnmakers in de Nieuwe Wereld (Verenigde Staten, Zuid-Amerika) gereageerd met massale aanplant van de Chardonnay-druif. De wijnen werden door langere houtrijping steeds zwaarder en logger.

De spreuk Anything But Chardonnay (ABC, Alles Behalve Chardonnay) verwierf steeds meer bekendheid. De mensen wilden een keer wat anders, want overal kreeg je Chardonnay. Hoewel ik een proeverij kan organiseren met tien verschillende Chardonnay’s die allemaal verschillend smaken, is het inderdaad wel leuk om eens iets anders te proberen.

Wat dacht je van een lekker frisse PicPoul de Pinet met tonen van wit fruit en citrus, een aromatische Terret Blanc (perfecte begeleider van asperges!), een fruitige Vermentino, een volle, romige Viognier met weinig zuren, een rijke, frisse Grenache Blanc met een aangename afdronk of een blend van Vermentino en Colombard als heerlijke huiswijn? Zes bijzondere witte druivenrassen uit de Languedoc, op dit moment één van de meest trendy wijngebieden van de wereld. Het is zeker de moeite waard om deze druivenrassen eens te proberen.

Van deze zes bijzondere witte druivenrassen heb ik een proefpakket voor je samengesteld. Je vindt ‘m op deze site via de volgende link: Proefpakket Iets Anders

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »