Cave de Roquebrun Cuvée R Premium Saint Chinian Rouge 2020
Cuvée R Premium Saint Chinian Rouge 2020 €13,95

Cuvée R Premium Saint Chinian Rouge 2020

€13,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €12,95 per stuk en bespaar 7%
Bestel 6 voor € 12,95 per stuk. Een verrukkelijke assemblage van syrah, grenache, carignan en mourvèdre. De smaak is gul en vriendelijk, met een mooie vulling en zijdezachte tannines.
Informatie

Cave de Roquebrun Cuvée R Premium Saint Chinian Rouge 2020

Een verrukkelijke assemblage van syrah, grenache, carignan en mourvèdre, die apart worden geoogst en gevinifieerd en later geassembleerd. De wijnstokken zijn oud en produceren maar weinig druiven, die daardoor prachtig geconcentreerd zijn.

De wijn geurt naar bramen en zwarte kersen, peper en iets van getoast brood. De smaak is gul en vriendelijk, met een mooie vulling en frisse tanninen.

Vinificatie in hele trossen voor Syrah (koolzuurmaceratie 25-30 dagen) en traditionele vinificatie voor de andere rassen (gedurende meer dan 20 dagen met controle van de temperatuur en ponsen). Gerijpt in roestvrijstalen vaten in een geïsoleerde kelder met airconditioning. Gebotteld bij de accommodatie in een Bourgondische fles.

 

Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Wijnmaker: Alain Rogier
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 45% Syrah, 25% Grenache, 20% Mourvèdre en 10% Carignan.
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu - 2026
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Rood vlees (evt. met sausen) en kaas
Afsluiting: Natuurkurk

 

Over het domaine Cave de Roquebrun 

Ten noorden van Béziers - in het Parc National du Haut-Languedoc – vindt u de wijncoöperatie Cave de Roquebrun. De heuvelachtige terrassen in deze streek zijn voornamelijk op het zuiden gericht. De wijngaarden genieten bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb. Dit garandeert een goede rijping van de druiven.

De coöperatie is in 1968 opgericht en wordt geleid door oenoloog Alain Rogier. Onder zijn bevlogen leiding worden geweldige wijnen geproduceerd. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation d’Origine Controlé Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Médailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

 

Over Saint Chinian

Saint-Chinian is een kleine appellatie in de Languedoc in Zuid-Frankrijk. Het gebied telt in totaal 20 dorpen en 3.300 ha wijngaard. Ieder dorp maakt een eigen, uiterst kenmerkende wijn. Gelegen aan de uitlopers van het Massif Central, profiteert dit gebied van een ideaal microklimaat voor de wijnbouw. De druiven komen oorspronkelijk uit het zuiden van Frankrijk, zoals de carignan, cinsault, grenache, mourvedre en syrah. Tot 1982 behoorde het gebied Saint-Chinian tot de Côteaux du Languedoc. De AOP geldt alleen voor de betere wijngaarden en als er de wettelijk lokale druivenrassen zijn aangeplant.

90% van de wijnen is hier rood. Een klein percentage is dus rosé en wit wordt heel beperkt geproduceerd. Het rendement per hectare voor het gebied is beperkt tot maximaal 50 hl.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »