Cave de Roquebrun Terres d'Orb Rouge 2021
Terres d'Orb Rouge 2021 €8,95

Terres d'Orb Rouge 2021

€8,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €7,95 per stuk en bespaar 11%
Bestel 6 voor € 7,95 per stuk. Bekroonde topwijn van "Red Winemaker of the Year 2015" Alain Rogier. Ook in Bag in Box 5 liter.
Informatie

CAVE DE ROQUEBRUN TERRES D'ORB ROUGE 2021

Deze met een gouden médaille bekroonde wijn is een topwijn voor iedere dag. 
Spannende geconcentreerde en uitgebalanceerde wijn, fonkelrood van kleur.
Een delicate neus met aroma’s van specerijen en klein rood fruit.
Aangenaam in de mond met een zachte, harmonieuze afdronk.

 

Ook verkrijgbaar in Bag in Box 5 liter

Onderscheidingen

Médaille d'Or:
au Concours Agricole de Paris

Médaille d'Argent:
au Concours International de Lyon

Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Wijnmaker: Alain Rogier
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: 35% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot en 30% Syrah
Serveertemperatuur: 15 - 18°
Drinken: Nu - 2026
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Rood vlees | Wild | zachte kazen | pizza
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven

Cabernet-Sauvignon

Deze druif staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant, als laatrijpend druivenras met veel weerstand gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druiverassen voor rode wijn. In de Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen.

 

Merlot

De Merlot druif behoort tot de klassieke druiven van de Bordeaux en de belangrijkste druif in Saint-Emilion en Pomerol. Merlot is een druivenras, voor het eerst in boeken vermeld in 1784 als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. De naam zou afkomstig zijn van het Franse woord merle (merel). De aanplant van Merlot is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Merlot is wereldwijd zeer populair en men is steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een vrij koele wijngaard moet worden aangeplant. Merlot wordt op deze manier heerlijk fruitig en intens van karakter.

 

Over het domaine Cave de Roquebrun

In het Parc National du Haut-Languedoc, zo’n 30 km noord van Béziers, is coöperatie Cave de Roquebrun te vinden. In dit gebied, waarvan de bodem voornamelijk uit leisteen bestaat, zijn de heuvelachtige terrassen voornamelijk op het zuiden gericht. Het klimaat profiteert van de bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb: Een garantie voor de rijping van de mooiste druiven.

De coöperatie bestaat al sinds 1968 en produceert onder de bezielende en kundige leiding van oenoloog Alain Roger geweldige wijnen. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Médailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk!

Voor meer informatie 

Voor meer informatie over de Cave de Roquebrun wijnen en deze Terres d'Orb Rouge: check de website

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »