Dom Brial Dom Brial Crest Petit 2015
Dom Brial Crest Petit 2015 €27,95

Dom Brial Crest Petit 2015

€27,95
Op voorraad
  • Koop 3 voor €24,95 per stuk en bespaar 11%
Bestel 3 voor € 24,95 per stuk. Het paradepaardje van Dom Brial. Fraaie aroma's van zwarte bessen, bramen, kruiden en koffie. Kan lang ouderen als je het geduld weet op te brengen.
Informatie

DOM BRIAL CREST PETIT 2015

AOP Côtes du Roussillon Villages

De icoonwijn van Dom Brial, afkomstig van zeven specifieke hectares. Lage opbrengsten. Het terroir is klei, kalksteen en schist. Er wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens op maat gesorteerd.

De wijn is van 80% syrah en verder grenache. De wijn wordt 15 maanden opgevoed op Frans eiken. Het is een strakke en krachtige, fruitige wijn. Fraaie aroma's van zwarte bessen, bramen, kruiden en koffie. Kan lang ouderen als je het geduld weet op te brengen.
Deze wijn heeft veel medailles gewonnen.

Collectors item:

Deze wijn kunt u nog 10-20 jaar bewaren.

Onderscheidingen:

Decanter World Wine Awards: 95/100 punten

91 pts DECANTER ASIA 2018

2 étoiles Guide Hachette 2018

Or (goud) Concours Général Agricole 2017

Or (goud) MUNDUS VINI 2020

Or (goud) BERLINER WEIN TROPHY Juillet 2019

Or (goud) VINALIES INTERNATIONALES 2019

Or (goud) VINALIES NATIONALES 2018

Or (goud) VINALIES NATIONALES 2019

Argent (zilver) IWSC 2018

Argent (zilver) BERLINER WEIN TROPHY Juillet 2018

Argent (zilver) Grand Tasting Award Hong Kong 2018

Bronze SYRAH DU MONDE 2019



Productinformatie 

Producent: Dom Brial
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Syrah 80% | Grenache Noir 20% 
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu- 2039
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertip: Wild- en vleesgerechten
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven:

Syrah

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache druif doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.


Over Dom Brial:

In 1923, na de grote wijncrisis die Frankrijk, bundelden een honderdtal wijnbouwers uit Baixas een klein dorpje 14 km ten noordwesten van Perpignan, hun krachten en stichtten "La Cave Viticole de Baixas. Zij deelden hetzelfde motto: "Samen zullen we sterker zijn".

Al snel werd de cirkel breder en de solidariteit versterkt, waardoor de reputatie van deze cave zich buiten de grenzen van de Roussillon uitbreidde. In 1985 besloten ze om de naam "Dom Brial" te gebruiken als eerbetoon aan Michel Jean Joseph Brial, een benedictijner monnik geboren in Perpignan en een groot historicus, die twee scholen liet bouwen in de dorpen Baixas en Pia voor de armste kinderen.

Vandaag de dag vertegenwoordigt Dom Brial 200 families, die bijna 1700 hectare cultiveren, verspreid over vijf verschillende grondsoorten. Het bedrijf zet zich in voor duurzame ontwikkeling en is bezig met de omschakeling van bijna 200 hectare naar biologische landbouw.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »