Calmel&Joseph La Madone 2017
La Madone 2017 €54,95

La Madone 2017

€54,95
Op voorraad
  • Koop 3 voor €49,50 per stuk en bespaar 10%
Bestel 3 voor € 49,50 per stuk. Intens, bijzonder en gastronomisch. Absolute topwijn van oenoloog Laurent Calmel.
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH "LA MADONE" 2017

Prachtige blend van Syrah en Grenache met een lang bewaarpotentieel. Dè topwijn van Calmel&Joseph.
Fraaie granaatrode kleur. 
De neus is goed en in balans met mooie rokerige tonen, pepermunt en rood fruit.
Een prachtige mix van twee zeer verschillende terroirs binnen dezelfde appellatie die een atypische wijn biedt voor de Corbières.
Houtopvoeding van 15 maanden in twee jaar oude eikenhouten vaten.

Calmel & Joseph La Madone is gemaakt van Grenache Noir (55%) en Syrah (45%) druiven. De druivenoogst begon op 15 september met Syrah op optimale rijpheid. De beste soorten worden geselecteerd in de wijngaard na het proeven van bessen. De Grenache Noirs werden op 19 september volgens hetzelfde principe geoogst. Alles met de hand natuurlijk!
Vervolgens vindt een nieuwe sortering plaats en worden de clusters geschraapt boven de fermentatietank.
De maceratie duurt 4 weken bij een temperatuur van 25°C.
Vervolgens heeft de wijn 15 maanden gerijpt in twee jaar oude vaten.

Productinformatie 

Producent: Calmel & Joseph
Wijnmaker: Oenoloog Laurent Calmel
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: 55 % Grenache Noir, 45 % Syrah
Serveertemperatuur: 16-17°
Drinken: Nu - 2036
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertip: Mediterrane gerechten, rijpe kazen en rood vlees
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven

Syrah (45%)

Het voornaamste herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, viooltjes, zwarte kersen, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. De combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maakt deze druif steeds populairder bij wijndrinkers en wijnbouwers. De Syrah is een vroegrijpe druif en bevat veel tannine. De Syrah komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache (55%)

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Over het domaine Calmel & Joseph

In 1995 is het handelshuis “Maison de Négoce” Calmel & Joseph opgericht door Laurent Calmel en Jérôme Joseph. Laurent is oenoloog en wijnmaker.
Jérôme zorgt voor de marketing. Samen brengen zij een authentieke en originele visie op wijnmaken in praktijk. Dit is te zien en proeven aan de bijzondere wijnen!
Door langdurige cont(r)acten met wijnboeren in verschillende appellations zijn Laurent en Jérôme verzekerd van de beste druiven. Dit resulteert in een grote diversiteit aan kwaliteitswijnen - rood, wit en rosé - die elk typisch zijn voor hun eigen appellation. Toppers in het assortiment zijn de Crémant de Limoux Brut en de veelvuldig bekroonde Villa Blanche Chardonnay.

             

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »