Cave de Roquebrun Roches Noires Rouge 2017
Roches Noires Rouge 2017 €15,95

Roches Noires Rouge 2017

€15,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €13,95 per stuk en bespaar 13%
Bestel 6 voor € 13,95 per stuk. Krachtig, elegant en bijzonder. Topwijn van 'Red Winemaker of the Year' Alain Rogier. 90/100 Robert Parker.
Informatie

CAVE DE ROQUEBRUN "ROCHES NOIRES ROUGE" 2017

Topwijn voor een relatief lage prijs.

Krachtige neus met aroma's van zwart fruit, bestrooid met zoethout. Elegante, evenwichtige mond, met zijdezachte tannines, met aroma's van zwarte olijven met een vleugje cacao.
Twaalf maanden houtopvoeding.

90/100 Robert Parker.

Onderscheidingen  

Gold Medal at 2019 Great Wines of Languedoc-Roussillon Wine Contest
Gold Medal at 2019 Mondial Wines Selection Canada
Gold Medal at 2020 Sakura Japan Women’s Wine Awards
Gold Medal at 2019 AWC Vienna
Gold Medal at 2020 Lyon International Wine Contest
Gold Medal at 2020 Great Wines of Languedoc-Roussillon Wine Contest
Gold Medal at 2020 Féminalise de Beaune Wine Contest
Gold medal Bettane et Desseauve Wine Constest 2020 "Prix Plaisir"
Silver Medal at 2020 DECANTER WORLD WINES AWARDS
Silver Medal at 2019 MACON wine contest
Silver Medal at 2020 World Wine selection of Bruxelles Contest
90/100 at 2020 DECANTER WORLD WINES AWARDS
Silver Medal at 2019 Great Wines of France-Macon
Contest 89/100 at 2019 "Guide des Vins DVE"
Got selected by Andreas Larsson (World's Best Sommelier in 2007) in Tasted

 

Dark inky purple colour. The nose has a fine spiciness, tobacco, mild spices, sweet dark fruit and some meaty notes. The palate is dense and weighty with a youthful but ripe tannic texture, layers of spicy dark fruit, tobacco and fine wood notes, long, ripe and lingering finish, young but already with good juiciness and drinkability.
Tasted by the Best Sommelier of the World, Andreas Larsson.
 

Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Wijnmaker: Alain Rogier
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Syrah 60% | Grenache 20% | Mourvèdre 20%
Serveertemperatuur: 16 - 20°
Drinken: Nu - 2024
Alcoholpercentage: 14%
Serveertip: Rood vlees, wild en kaas
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven

Syrah

Het voornaamste herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, viooltjes, zwarte kersen, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. De combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maakt deze druif steeds populairder bij wijndrinkers en wijnbouwers. De Syrah is een vroegrijpe druif en bevat veel tannine. De Syrah komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache

De Grenache druif is van herkomst een Spaanse druivensoort en wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is waarschijnlijk de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. Het is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. Grenache zorgt voor fruit en rondheid in de wijn en geeft ook toegankelijke wijnen met weinig tannine en een lage zuurgraad. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. In de smaak van de wijnen komen bramen en peper naar boven.

Mourvèdre

De Mourvèdre druif is van oorsprong een Catalaanse druivensoort en is het meest bekend onder de naam Monastrell, het is een veeleisende druif die warme, beschutte plekken nodig heeft. Het is ook een druif met een dikke schil die goed gebruikt kan worden voor de productie van rode wijnen. Er worden rijke wijnen met veel alcohol, voldoende zuren en tannine van gemaakt.   

De druivensoort staat veel aangeplant in Spanje en Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk wordt de soort veel gebruikt voor assemblages met Grenache en Syrah. Buiten Europa is de druivensoort te vinden in Australië en Californië, waar hij meestal Mataro wordt genoemd. Een van de bekendste wijnen die van de Mourvèdre wordt gemaakt is de rode Bandol wijn uit het zuiden van Frankrijk.

De druif gedijt goed op plekken waar extreme klimaten heersen, dat wil zeggen hete zomers en koude winters. Mourvèdre rijpt vrij laat en is daarom geschikt voor zuidelijke gebieden. In de smaak en geur van de wijnen komen bramen, specerijen, peper en soms ook leer en aardse tonen naar voren.

Over het domaine Cave de Roquebrun 

Ten noorden van Béziers - in het Parc National du Haut-Languedoc – vindt u de wijncoöperatie Cave de Roquebrun. De heuvelachtige terrassen in deze streek zijn voornamelijk op het zuiden gericht. De wijngaarden genieten bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb. Dit garandeert een goede rijping van de druiven.

De coöperatie is in 1968 opgericht en wordt geleid door oenoloog Alain Rogier. Onder zijn bevlogen leiding worden geweldige wijnen geproduceerd. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Médailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

Een overzicht van alle Cave de Roquebrun wijnen in het assortiment van Vinox.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »