Calmel&Joseph Les Terroirs Faugères 2017
Les Terroirs Faugères 2017 €9,95 €10,95

Les Terroirs Faugères 2017

€10,95 €9,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €8,50 per stuk en bespaar 15%
Bestel 6 voor € 8,50 per stuk. Dieprode met goud bekroonde wijn. Aromatisch, vol, krachtig en kruidig.
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH "LES TERROIRS FAUGÈRES" 2017

Elegante en harmonieuze topwijn van Jérôme Joseph en oenoloog Laurent Calmel.
De Faugères 2016 werd beloond in een blind tasting van Andreas Larson 90/100.
Deze schitterende bio-dynamische wijn is een assemblage van de druivensoorten Syrah, Grenache en Carignan.
In de smaak vinden we naast het fruit ook mint, tijm, anijs, zoethout en rokerige tonen. Deze vintage heeft een sterke persoonlijkheid.

Onderscheidingen

Jancis Robinson:
Dégustation Juillet 2013 16.5/20
Médaille d'Or:
Gilbert & Gaillard 2015
Médaille de Bronze:
Decanter
Jancis Robinson:
Dégustation 29 avril 2014 17/20

Productinformatie

Producent: Domaine Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: 50% Syrah | 40% Grenache | 10% Carignan
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu - 2026
Alcoholpercentage: 14%
Serveertip: Heerlijk bij fraaie vleesgerechten
Afsluiting: Natuurkurk


Over de druiven

Syrah

Het voornaamste herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, viooltjes, zwarte kersen, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. De combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maakt deze druif steeds populairder bij wijndrinkers en wijnbouwers. De Syrah is een vroegrijpe druif en bevat veel tannine. De Syrah komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

Carignan

De Carignan druif is afkomstig uit de regio Aragon in Spanje en is daarna via Algerije in Frankrijk gekomen. In 1962 werd vanwege de Algerijnse onafhankelijkheid de toevoer van de druiven naar Frankrijk stopgezet. Hierop besloten de Fransen om het ras zelf aan te planten. In 1988 was de Carignan met 167.000 hectare de meest aangeplante druif in Frankrijk. Vandaag de dag wordt deze druif, die hoge opbrengsten geeft, veel verbouwd in het Middellandse Zeegebied, maar ook in de Verenigde Staten en Australië. Dit ras gedijt het beste in een warm klimaat, alleen dan kan de druif volledig rijpen. Tevens is deze druif niet gevoelig voor schade door vorst, dit omdat en het een laatrijpende druif is. De wijnen van de Carignan druif hebben een goede kleur, veel tannine en zuren en aroma's van kruiden. Vanwege die vele tannine en zuren wordt de druif vaker gebruikt in combinatie met Grenache, Syrah en Cinsaut. De wijn wordt dan een stuk toegankelijker.

Over het domaine Calmel & Joseph

Domaine Calmel & Joseph is opgericht in 1995. Laurent Calmel is oenoloog en wijnmaker. Jérôme Joseph zorgt voor de marketing.

Door langdurige contacten met telers in alle verschillende appellations zijn zij verzekerd van de beste druiven. Overtuigd van het buitengewone potentieel van de Languedoc-Roussillon maken zij veel verschillende kwaliteitswijnen (rood, wit en rosé) die elk typisch zijn voor hun eigen appellation.

Voor meer informatie over de Les Terroirs Faugères 2012/2014 en andere Calmel & Joseph wijnen: bezoek de website

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »