Calmel&Joseph Les Terroirs Corbières 2020
Les Terroirs Corbières 2020 €10,95

Les Terroirs Corbières 2020

€10,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €9,95 per stuk en bespaar 9%
Bestel 6 voor € 9,95 per stuk. Dieprode wijn. Aroma's van donkerrood fruit met een lichte kruidigheid.
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH LES TERROIRS CORBIÈRES 2020

Onze topfavoriet in de categorie 'rode wijn 7-10 euro'.

Harmonieuze en krachtige dieprode wijn.
Aroma's van zwarte bessen met een lichte kruidigheid.
Fraaie afdronk.
Kan nog heel wat jaartjes liggen en neemt alleen maar in kwaliteit toe. 

Onderscheidingen

Decanter:
Médaille de Bronze

Jancis Robinson:
Surprising grace for its immensity 17/20             

Productinformatie

Producent: Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: Syrah 50% | Grenache 40% | Mourvèdre 10%
Serveertemperatuur: 15-17°
Drinken: Nu - 2026
Alcoholpercentage: 14%
Serveertip: Heerlijk bij fraaie wild en vleesgerechten
Afsluiting: Natuurkurk

Over het domaine Calmel & Joseph

Het handelshuis “Maison de Négoce” Calmel & Joseph bestaat sinds 1995. Oprichter zijn Laurent Calmel en Jérôme Joseph. Laurent is oenoloog en wijnmaker, terwijl Jérôme zich concentreert op de marketing. De twee vormen een authentiek, aimabel en professioneel duo. In mei 2017 waren zij nog in Nederland voor een wijnmakersdiner bij onze ‘partner in wine’ Brander Wines.
Door duurzame relaties met telers in verschillende appellations zijn Laurent en Jérôme verzekerd van de beste druiven. Dit resultaat in een groot arsenaal aan kwaliteitswijnen (rood, wit en rosé) die elk typisch zijn voor hun eigen appellation. Paradepaardjes in het Calmel & Joseph assortiment zijn de Crémant de Limoux Brut en Villa Blanche Chardonnay.

Over de druiven

Mourvèdre

De Mourvèdre druif is van oorsprong een Catalaanse druivensoort en is het meest bekend onder de naam Monastrell, het is een veeleisende druif die warme, beschutte plekken nodig heeft. Het is ook een druif met een dikke schil die goed gebruikt kan worden voor de productie van rode wijnen. Er worden rijke wijnen met veel alcohol, voldoende zuren en tannine van gemaakt.   

De druivensoort staat veel aangeplant in Spanje en Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk wordt de soort veel gebruikt voor assemblages met Grenache en Syrah. Buiten Europa is de druivensoort te vinden in Australië en Californië, waar hij meestal Mataro wordt genoemd. Een van de bekendste wijnen die van de Mourvèdre wordt gemaakt is de rode Bandol wijn uit het zuiden van Frankrijk.

De druif gedijt goed op plekken waar extreme klimaten heersen, dat wil zeggen hete zomers en koude winters. Mourvèdre rijpt vrij laat en is daarom geschikt voor zuidelijke gebieden. In de smaak en geur van de wijnen komen bramen, specerijen, peper en soms ook leer en aardse tonen naar voren.

Syrah

Lees een omschrijving van de Syrah druif op Wikipedia

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Kom meer te weten over Calmel & Joseph

Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie over het domaine Calmel & Joseph of bezoek de website

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »