Calmel&Joseph Ams Tram Gram - Les Sacres - Languedoc blanc 2021
Ams Tram Gram - Les Sacres - Languedoc blanc 2021 €8,95

Ams Tram Gram - Les Sacres - Languedoc blanc 2021

€8,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €8,45 per stuk en bespaar 6%
  • Koop 12 voor €7,95 per stuk en bespaar 11%
Bestel 12 voor € 7,95 per fles. Of 6 voor € 8,45 per fles. Een mooi voorbeeld van wat de regio zeer verleidelijk kan produceren en met een onvergelijkbare plezier-prijsverhouding.
Informatie

Ams Tram Gram - Les Sacres - Languedoc blanc 2021

Een heldere, heldere wijn met lichtgroene glans. De neus is weelderig, vol wit perzikfruit, bloeiende sarsaparilla, garrigue en kruiden, in pure mediterrane stijl. In de mond is hij vol, fris en heerlijk fruitig, waarbij de zachtheid van het fruit de opmerkelijke spanning van deze wijn aanvult met tonen van venkel, pepermunt, citrusfruit en brembloemen. Witte wijnen zijn ondervertegenwoordigd in deze regio die beter bekend staat om zijn rode wijnen, maar hier hebben we een prachtig voorbeeld van wat de regio kan produceren in deze wijn met een immense charme die ver boven zijn gewicht uitsteekt in termen van plezier / prijsverhouding.

 

Terroir

Met het oog op de enorme verscheidenheid aan terroirs in de Languedoc, zoeken we die uit die de beste uitdrukkingen bieden van onze gekozen druivensoorten. Onze Witte Grenache is afkomstig van de prachtige graniet- en leisteenbodems in het noordwesten van de Roussillon, de Viognier van de uitlopers van de Cevennen in de Gard, de Roussanne van de hellingen van de Hérault en de Vermentino van de uitlopers van de Black Mountains in Aude.

Vinificatie

Klassieke vinificatie met bezinking bij 6°C gedurende 24 uur gevolgd door gisting bij 15°C gedurende 10 dagen. De fijne droesem wordt bewaard in de eerste rekken na de alcoholische gisting. Er vindt geen malolactische gisting plaats om maximale versheid te behouden.

Rijping

Alle vier de variëteiten worden gerijpt en vervolgens gemengd voordat ze 3 maanden op fijne droesem worden gerijpt.

 

Erkenning en onderscheidingen

  • Jancis Robinson okt 2022  15,5/20
  • Concours Elle à Table 2022 Zilveren medaille



Ams Tram Gram

Een serie zonder valse noot dat uitnodigt tot het ontdekken van creatieve en gedurfde wijnen. 
Een verzameling om te delen voor eenvoudige en gezellige momenten.

Productinformatie 

Producent: Calmel & Joseph
Wijnmaker: Oenoloog Laurent Calmel
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: Grenache blanc 40%, Roussanne 20%, Viognier 20%, Vermentino 20%.
Serveertemperatuur: 8-11°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Aperitief, Schaal- en schelpdieren, salades
Afsluiting: Natuurkurk

Over het domaine Calmel & Joseph

In 1995 is het handelshuis “Maison de Négoce” Calmel & Joseph opgericht door Laurent Calmel en Jérôme Joseph. Laurent is oenoloog en wijnmaker.
Jérôme zorgt voor de marketing. Samen brengen zij een authentieke en originele visie op wijn maken in praktijk. Dit is te zien en proeven aan de bijzondere wijnen!
Door langdurige contracten met wijnboeren in verschillende appellations zijn Laurent en Jérôme verzekerd van de beste druiven. Dit resulteert in een grote diversiteit aan kwaliteitswijnen - rood, wit en rosé - die elk typisch zijn voor hun eigen appellation. Toppers in het assortiment zijn de Crémant de Limoux Brut en de veelvuldig bekroonde Villa Blanche Chardonnay.

             

Voor meer informatie 

Ga naar de moderne Calmel & Joseph website voor meer informatie.

Lees in deze blog meer over een bezoek aan het domaine Calmel & Joseph en mogelijke activiteiten. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »