Calmel&Joseph Villa Blanche Viognier 2022
Villa Blanche Viognier 2022 €8,95

Villa Blanche Viognier 2022

€8,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €8,45 per stuk en bespaar 6%
  • Koop 12 voor €7,95 per stuk en bespaar 11%
Nieuwe juweel van Calmel & Joseph ★ Net als Villa Blanche Chardonnay van wereldklasse ★
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH VILLA BLANCHE VIOGNIER 2022

Een absolute kwaliteitskanjer van Calmel & Joseph. 
Prachtig narcisgeel met glinsterende gouden accenten. Kenmerkend voor deze variëteit zijn de aroma's met abrikoos, witte perzik, groene vijg gevolgd door rokerige geuren, vanille, zachte karamel en kaneel. De mond is hebzuchtig, rond, goed in balans met deze natuurlijke zoetheid. Er is een mengsel van gedroogd fruit, abrikoos, trosperzik, zeer rijpe nectarine en de afdronk is muntachtig, kokosnoot met een vleugje komijn. Zoals gewoonlijk geeft deze licht geroosterde toets een zeer aangename bindkracht aan deze wijn.

Wijnbereiding

De druiven worden geoogst met inachtneming van de balans tussen versheid en fenolische rijpheid. De most wordt geperst en vervolgens op natuurlijke wijze gesedimenteerd gedurende 24 uur.De alcoholische gisting is thermogereguleerd bij 17°C. Gedeeltelijke malolactische gisting.

Rijping

- RVS tank: 80%
- Houten vaten: 20% gedurende 3 maanden

 

In dezelfde serie hebben wij ook de populaire Villa Blanche Chardonnay en Grenache Rosé. Wijnen die in de afgelopen jaren veel prijzen in de wacht hebben gesleept.

 

Productinformatie 

Producent: Domaine Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel 
Inhoud: 75 cl
Druif: Viognier
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu - 2025
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Heerlijk bij salades, Oosterse gerechten (gevogelte) en vis.
Afsluiting: Schroefdop

Over de Viognier druif

Viognier is een lastig te telen ras dat pareltjes van wijn kan opleveren.
Denken we maar aan de befaamde noordelijke Rhône wijnen zoals Condrieu en Château-Grillet die uit 100% viognier bestaan.

Kenmerken: 
Viognier houdt van droge en arme granietbodems en is resistent tegen droogte. De productie per hectare is uitzonderlijk laag en bedraagt 20-30 hectoliter per hectare. De wijn heeft een gouden tint en een hoog alcoholgehalte, is tevens droog en bezit een typisch bittertje in de afdronk. Hij is uitzonderlijk geparfumeerd en vertoont geuren van honing, perzik, abrikoos, acacia en specerijen.

     

Over het domaine Calmel & Joseph 

Het handelshuis “Maison de Négoce” Calmel & Joseph bestaat sinds 1995. Oprichter zijn Laurent Calmel en Jérôme Joseph. Laurent is oenoloog en wijnmaker, terwijl Jérôme zich concentreert op de marketing. De twee vormen een authentiek, aimabel en professioneel duo. In mei 2017 waren zij nog in Nederland voor een wijnmakersdiner bij onze ‘partner in wine’ Brander Wines.
Door duurzame relaties met telers in verschillende appellations zijn Laurent en Jérôme verzekerd van de beste druiven. Dit resultaat in een groot arsenaal aan kwaliteitswijnen (rood, wit en rosé) die elk typisch zijn voor hun eigen appellation.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »