Cave de Roquebrun Lune de Schiste 2022 rouge - APPELLATION : IGP PAYS D’OC
Lune de Schiste 2022 rouge - APPELLATION : IGP PAYS D’OC €8,95

Lune de Schiste 2022 rouge - APPELLATION : IGP PAYS D’OC

€8,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
Prijswinnende rode wijn gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon. Het garandeert een onberispelijke rijpheid, aroma's van zwart fruit (zwarte bessen en bosbessen) en gesmolten tannines. Een allround traktatie, van aperitief tot hoofdgerecht en zelfs kaas
Informatie

CAVE DE ROQUEBRUN Lune de Schiste 2022 rouge - APPELLATION : IGP PAYS D’OC

Lune de Schiste 2022 rouge is een fraaie blend van de Atlantische druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon. Deze gedijen goed in het mediterrane klimaat van de Languedoc. Het garandeert een onberispelijke rijpheid, aroma's van zwart fruit (zwarte bessen en bosbessen) en gesmolten tannines. Een allround traktatie, van aperitief tot hoofdgerecht en zelfs kaas.

Een topper. En dat blijkt ook wel uit de ontelbare onderscheidingen.

Onderscheidingen  

Médaille d’ARGENT au concours international de LYON 2023

Médaille d’ARGENT au concours MONDIAL DES FEMINALISE 2023

Médaille de BRONZE au concours DECANTER WORLD WINE AWARDS 2023

Médaille de BRONZE au concours INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2023

87/100 au concours DECANTER WORLD WINE AWARDS 2023

Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Merlot en Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu - 2026
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Een allround traktatie, van aperitief tot hoofdgerecht en zelfs kaas.
Afsluiting: Natuurkurk

 

Over het domaine Cave de Roquebrun 

Ten noorden van Béziers - in het Parc National du Haut-Languedoc – vindt u de wijncoöperatie Cave de Roquebrun. De heuvelachtige terrassen in deze streek zijn voornamelijk op het zuiden gericht. De wijngaarden genieten bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb. Dit garandeert een goede rijping van de druiven.

De coöperatie is in 1968 opgericht en wordt geleid door oenoloog Alain Rogier. Onder zijn bevlogen leiding worden geweldige wijnen geproduceerd. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation d’Origine Controlé Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Médailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »