Verena Wyss: 100% passie voor topbiologische wijnen!

Verena Wyss: 100% passie voor topbiologische wijnen!

Verena Wyss heeft een enorme passie voor het maken van biologische wijnen. Haar domaine heb ik nu twee keer mogen verkennen. In deze blog mijn bevindingen.

In mei 2014 ontdekte ik – via mijn vaste wijnagent Mario Kloostra – Verena Wyss en haar domaine. Inmiddels ben ik er twee keer geweest en haar 100% passie voor het maken van topbiologische wijnen inspireert mij enorm. Daarnaast ligt het domaine op een paradijselijk mooie heuvel. Zeer de moeite waard dus om het verhaal achter Verena Wyss hier te delen!

 

Over Verena Wyss

Naast passie heeft Verena Wyss een enorm gevoel voor verfijning. Dit zal ongetwijfeld komen door haar achtergrond als kunstenares. Op een zoektocht naar een rustige werk- en woonplek, kwam zij op dit domaine terecht. Doordat zij bij de aankoop van dit landgoed ook wijngaarden erbij kreeg, leek het voor haar een uitdaging om ook wijnen te gaan maken. Van begin af aan stelde zij zichzelf het principiële doel om alleen maar bijzondere biologische wijnen te maken. En dat vereist een hoop doorzettingsvermogen: na vijf jaar bewerken van de grond verkreeg zij het predicaat ‘biologisch’. Enkele jaren terug heeft Verena dit doel bereikt.

 

Onderscheidende werkwijze

Wat Verena Wyss onderscheidend maakt is de kleinschaligheid. Met de precisie van een Zwitsers uurwerk, van oorsprong is zij Zwitserse, produceert zij haar bijzondere wijnen. Verena heeft weliswaar een Franse wijnmaker als adviseur, maar is zelf nauw betrokken bij ieder stapje in het productieproces.

 

Drie echte genietwijnen 

Alle wijnen van Verena Wyss hebben een bijzonder en uniek karakter. Toch zijn er twee Verena Wyss wijnen uit ons Vinox-assortiment die er voor mij uitspringen als echte genietwijnen:

1. Viognier Tradition 2015: Heerlijke biologische wijn met aroma’s van exotisch fruit. Mooie zuurgraad en lange afdronk.
Zie ook deze recensie van wijngekken.nl

Belcanto 2012: Geconcentreerd en dieprood van kleur. Aroma’s van chocolade en rijpe bramen.
Zie ook deze recensie van wijngekken.nl

 

Interessant voor

De avontuurlijke wijndrinker die kwaliteit en originaliteit kan waarderen.

In onze webshop vind je deze en andere biologische topwijnen van Verena Wyss.

 

Over de schrijver

Cees Oxener is de eigenaar en wijninkoper van Vinox. Vanuit zijn jarenlange horeca-ervaring heeft hij een passie ontwikkeld voor Languedoc-wijnen. En sterke relaties opgebouwd met speciale wijnboeren. Met Vinox wil hij jou op een laagdrempelige en toegankelijke manier laten genieten van de beste Languedoc wijnen. Blogs zijn voor Cees een manier om zijn passie en kennis over te dragen.

Cees van Vinox

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »