Domaine Verena Wyss Verena Wyss Viognier Tradition 2017
Verena Wyss Viognier Tradition 2017 €10,95 €13,95

Verena Wyss Viognier Tradition 2017

bio.png
bio.png
€13,95 €10,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €9,95 per stuk en bespaar 9%
Deze wijn is niet meer leverbaar. Als vervanger raden wij aan de Viognier van Villa Blanche of van Gayda.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE VERENA WYSS "TRADITION VIOGNIER" 2017

Deze wijn is niet meer leverbaar. Als vervanger raden wij aan de Viognier van Villa Blanche of van Gayda.

 

Uitzonderlijk lekkere witte wijn met een mooie zuurgraad en een lange afdronk. 
Perfect in balans.
Aroma's van tropisch fruit kenmerken deze biologische wijn.

De druiven worden 's morgens rond 5 uur geplukt en meteen daarna geperst.
De wijn wordt opgevoed deels in stalen en deels in houten vaten van 225 en 500 liter.

Productinformatie

Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 100% Viognier
Serveertemperatuur: 10 - 12°
Drinken: Nu - 2022
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Apéritief, salades, lichte visschotels, Oosterse gerechten.

Over het domaine Verena Wyss

Het landgoed is gelegen in het centrum van Gabian in het departement Hérault in de Franse regio Languedoc-Roussillon. In 1989 werd het enigszins gehavende pand ontdekt door het van oorsprong Zwitserse architectenechtpaar Verena Wyss en haar man. Dit werd hun gezamenlijke droomplek. Het schitterend op een heuvel gesitueerde pand werd vervolgens volledig gestript en in stijl gerenoveerd .

Het magnifieke, wijdse uitzicht maakt deze plek tot een waar paradijs. Het rondom het domaine op de heuvel liggende bos zorgt voor een uitstekend microklimaat. De wijngaarden bestrijken totaal zo’n 13 hectare en liggen rondom het domaine. Deze wijngaarden zijn met de rode druivenvariëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Lledoner Pelut (Garnacha Peluda) aangeplant. Verena voegde daar de witte druivenrassen Viognier en Roussanne aan toe.

Alle wijnstokken worden volgens de Guyot methode* gesnoeid. De regels volgens de biologische wijnproductie worden strikt nageleefd en alle wijnen zijn dus ECOCERT gecertificeerd = 100% biologisch. De druiven worden met de hand geplukt en de opbrengst bedraagt zo’n 25-40 hl per hectare. Dit resulteert in een productie van +/- 34.000 flessen per jaar.

Guyot methode:
De Guyot snoei kan worden toegepast op zo goed als alle druivenrassen. Daarom is dit ook de snoeimethode die wij aanbevelen. Deze vorm van snoeien wordt bij de druiventeelt vooral gebruikt bij wijnboeren. Het geeft een relatief lage opbrengst, maar de kwaliteit van de druiven is super. Deze methode is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

Over de Viognier druif

De oorsprong van de Viognier is niet helemaal duidelijk. De meeste experts denken dat de Viognier door de Romeinen naar de Rhône is gebracht. De Viognier was ooit een vrij algemene druif, maar nu is het een druif die bijna alleen nog maar voorkomt in het noorden van de Rhône. De druif was zelfs bijna uitgestorven toen er in de jaren '60 nog maar een paar hectare over waren. Toch is de druif weer in opkomst en wordt er ook steeds meer aangeplant in de Languedoc en Californië. Een Viognier wijn heeft vaak veel body en alcohol en weinig zuren. In de geur komen wit fruit, bloemen, gember, perzik, abrikoos en honing naar boven. De druif houdt van een arme, kalkrijke, granieten bodem met ijzer. Viognier is gevoelig voor meeldauw en kan pas geplukt worden als die volledig gerijpt is. Als de druif te vroeg wordt geplukt, kunnen de aroma en smaak niet meer tot hun recht komen.

 

        

Reviews