Domaine Verena Wyss Belcanto Rouge 2013
Domaine Verena Wyss Belcanto Rouge 2013 €11,50 €12,95

Domaine Verena Wyss Belcanto Rouge 2013

€12,95 €11,50
Op voorraad
  • Bestel 6 voor €10,75 per stuk en bespaar 7%
Bestel 6 voor € 10,75 per stuk . Een echte biologische topper. Laat je verrassen met deze unieke aanbieding.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE VERENA WYSS "BELCANTO ROUGE" 2013

Geconcentreerde rijke dieprode wijn met aroma's van chocolade en rijpe bramen.
De verfijnde tannines en de fraaie afdronk geven deze biologische wijn grandeur.
De druiven worden met de hand geplukt.
Een echte topper deze Belcanto.

Productinformatie 

Producent: Domaine Verena Wyss
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon | Merlot | Petit Verdot
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu - 2025
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Topwijn voor bij een mooi diner
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven

Cabernet Sauvignon 

Cabernet Sauvignon komt overal in Europa voor, en staat bekend als laatrijpend druivenras. Vooral in de warmere klimaten van Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, levert deze druif kwalitatief goede (rode) wijnen. De Cabernet Sauvignon kan op veel grondsoorten gedijen, behalve op heel vruchtbare bodems, waar de groei te sterk wordt. Het sap van de Cabertnet Sauvignon is zeer aromatisch. De Cabernet Sauvignon geeft over het algemeen volle, tanninerijke wijnen, die vaak lang bewaard kunnen worden. Gedurende deze bewaartijd ontwikkelen de wijnen zich in de fles en verandert het smaakpatroon. In de smaak komen cassisfruit en kersen terug, in combinatie met een aangename kruidigheid. Door de tannines kunnen de jonge Cabernet Sauvignon wijnen wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met 'zachtere' rassen zoals de Merlot of de Shiraz.

Merlot

De Merlot druif behoort tot de klassieke druiven van de Bordeaux en is de belangrijkste druif in Pomerol en Saint-Emilion. Merlot werd voor het eerst in boeken vermeld in 1784 als een van de betere rassen in het gebied rond Libourne. De naam zou afkomstig zijn van het Franse woord merle (merel). De aanplant van deze druif is in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Merlot is wereldwijd zeer populair. Wijnkenners zijn steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een vrij koele wijngaard moet worden aangeplant. Hierdoor krijgt de Merlot wijn een fruitige smaak, intens van karakter.

Petit Verdot 

De Petit Verdot druif heeft een dikke schil en een laag rendement. Het verbouwen van deze druif is daarom alleen mogelijk voor grote, rijke wijnbouwers. Voor een grote wijn kan deze bijzondere druif het verschil maken tussen fantastisch en fabuleus. In de wijnlanden van de nieuwe wereld verschijnt de Petit Verdot druif steeds vaker in de vorm van een Cépage. Qua smaak lijkt de druif op Syrah omdat hij kruidig vol en complex is. De druif heeft veel tannines. Dit leidt tot een langere bewaartijd. Een rijpe Petit Verdot geeft een peperige, gekruide en geurige wijn met veel smaak.

Over het domaine Verena Wyss

Het landgoed is gelegen in het centrum van Gabian in het departement Hérault in de Franse regio Languedoc-Roussillon. In 1989 werd het enigszins gehavende pand ontdekt door het van oorsprong Zwitserse architectenechtpaar Verena Wyss en haar man. Dit werd hun gezamenlijke droomplek. Het schitterend op een heuvel gesitueerde pand werd vervolgens volledig gestript en in stijl gerenoveerd .

Het magnifieke, wijdse uitzicht maakt deze plek tot een waar paradijs. Het rondom het domaine op de heuvel liggende bos zorgt voor een uitstekend microklimaat. De wijngaarden bestrijken totaal zo’n 13 hectare en liggen rondom het domaine. Deze wijngaarden zijn met de rode druivenvariëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Lledoner Pelut (Garnacha Peluda) aangeplant. Verena voegde daar de witte druivenrassen Viognier en Roussanne aan toe.

Alle wijnstokken worden volgens de Guyot methode* gesnoeid. De regels volgens de biologische wijnproductie worden strikt nageleefd en alle wijnen zijn dus ECOCERT gecertificeerd = 100% biologisch. De druiven worden met de hand geplukt en de opbrengst bedraagt zo’n 25-40 hl per hectare. Dit resulteert in een productie van +/- 34.000 flessen per jaar.

Guyot methode:
De Guyot snoei kan worden toegepast op zo goed als alle druivenrassen. Daarom is dit ook de snoeimethode die wij aanbevelen. Deze vorm van snoeien wordt bij de druiventeelt vooral gebruikt bij wijnboeren. Het geeft een relatief lage opbrengst, maar de kwaliteit van de druiven is super. Deze methode is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

Voor meer informatie

Voor meer informatie over de Belcanto bezoek de website van Verena Wyss.  

        

Reviews