• Vinox voor al jouw favoriete wijn
  • Languedoc specialist
  • Bag in Box
  • (h)eerlijke wijn voor iedereen
Domaine Preignes Le Vieux Filou & Loustic Rosé 2022
Filou & Loustic Rosé 2022 €8,99

Filou & Loustic Rosé 2022

€8,99
Auf Lager
  • 6 für je €8,55 kaufen und 5% sparen
  • 12 für je €7,95 kaufen und 12% sparen
Bestel 12 voor € 7,95 per stuk. Fris en sappig in de mond met een fantastische, sprankelende afdronk.
Informationen

Filou & Loustic Rosé 2022

Deze rosé trekt je aandacht! Als je de kleur ziet, weet je dat je een avontuur te wachten staat. Deze blend van Grenache en Cinsault is intens in de neus met tonen van geplette aardbeien en vers fruit die in je opkomen als de lente begint. Het is fris en sappig in de mond met een fantastische, sprankelende afdronk.

Deze wijn is biologisch geteeld en ook Vegan.

 

Productinformatie


Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmakers: Jérôme en Aurélie Vic
Inhoud: 75 cl 
Druiven: 60% Grenache en 40% Cinsault
Serveertemperatuur: 8 - 11°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertip: bij kip, zomerschotels, krachtige vis, maar vooral op het terras 
Afsluiting: Kurk
Biologisch: Ja
Vegan: Ja

 

Over het Domaine Preignes Le Vieux 


Het domaine Preignes le Vieux ligt centraal in de Languedoc. Het schitterend gelegen kasteel is ontstaan in 1202. Tot vandaag zijn diverse originele elementen terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers op dit landgoed. Zij zien het als hun opdracht om kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Aan de originaliteit te zien is dit ruimschoots gelukt. Het domaine ligt tussen Béziers en Agde, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een bijzonder karakter doordat zij zich uitstrekken over 390 hectare. Basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei vormen de ondergrond. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »