• Vinox voor al jouw favoriete wijn
  • Languedoc specialist
  • Bag in Box
  • (h)eerlijke wijn voor iedereen
Domaine Preignes Le Vieux Filou & Loustic Blanc 2022
Filou & Loustic Blanc 2022 €8,95

Filou & Loustic Blanc 2022

€8,95
Auf Lager
  • 6 für je €8,45 kaufen und 6% sparen
  • 12 für je €7,95 kaufen und 11% sparen
Bestel 12 voor € 7,95 per stuk. Deze blend van Sauvignon blanc en Colombard is fris en levendig en geeft een  explosie van aroma's van citrus en passievrucht.
Informationen

Filou & Loustic Blanc 2022

Deze blend van Sauvignon blanc en Colombard is fris en levendig en geeft een  explosie van aroma's van citrus en passievrucht. Hij is expressief en heerlijk in de mond met een delicate citroenachtige afdronk.

Productinformatie


Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmakers: Jérôme en Aurélie Vic
Inhoud: 75 cl
Druiven: 70% Sauvignon Blanc en 30% Colombard
Serveertemperatuur: 8 - 11°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: als aperitief, bij een maaltijdsalade, gewoon op het terras of bij een snack met zeevruchten 
Afsluiting: Kurk

 

Over Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc druif is een aromatische druivensoort voor witte wijn en levert wijnen die droog, verfrissend, pittig en zeer snel drinkbaar zijn. Sauvignon Blanc zien we in veel wijngebieden over de hele wereld, maar wordt van origine veel aangeplant in Frankrijk. De Loirevallei is de belangrijkste Franse streek voor Sauvignon Blanc, met de Pouilly-Fumé en Sancerre als de absolute toppers. De Sauvignon Blanc druif heeft gezorgd voor het succes van de Nieuw-Zeelandse wijnen, wijnen die opvallen door een bijzondere frisheid en een zekere grassigheid, kenmerkend voor Nieuw-Zeeland. Vroeg geplukt geeft de Sauvignon Blanc een expressief aroma van buxus, citrusfruit, gras, asperges, bloemen en brandnetel. Overrijp geplukt wordt hij wat flauw. De Sauvignon is gevoelig voor extreme warmte en ontwikkelt zich het best in koele wijngaarden.
De druif kan in meerdere stadia van rijpheid worden geplukt, zodat de grassige aroma’s worden gecombineerd met rijpe elementen van tropisch fruit. Men kan in de Sauvignon Blanc de volgende smaken herkennen: groene appels, kruisbessen, grapefruit, ananas, asperges en gemaaid gras. Ook is de Sauvignon Blanc beroemd vanwege zijn bijdrage in de edele zoete wijnen uit het Bordeauxgebied Sauternes. Door de vrij compacte trossen is deze druivensoort gevoelig voor rotting, botrytis.

 

Over Colombard

De Colombard is een witte druivensoort die veel voorkomt in het zuidwesten van Frankrijk. Ook in Californië, Australië en Zuid-Afrika vindt men ze.

Het is oorspronkelijk een van de oudste cépages uit de Charente, een middelgrote druif, cilindrisch van vorm, compact en klein, goudwit van kleur met een jusrijke pulp. De stok loopt vroeg uit en is daardoor onderhevig aan de lentevorst. Het is een zeer productieve druif.

Levert frisse, fruitige en aangename wijn. Hij wordt onder andere gebruikt in de Côtes de Gascogne voor wijn en Armagnac.

 

Over het Domaine Preignes Le Vieux 

Het domaine Preignes le Vieux ligt centraal in de Languedoc. Het schitterend gelegen kasteel is ontstaan in 1202. Tot vandaag zijn diverse originele elementen terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers op dit landgoed. Zij zien het als hun opdracht om kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Aan de originaliteit te zien is dit ruimschoots gelukt. Het domaine ligt tussen Béziers en Agde, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een bijzonder karakter doordat zij zich uitstrekken over 390 hectare. Basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei vormen de ondergrond. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »