Waarom Languedoc Bag in Box wijnen de toekomst hebben!

Waarom Languedoc Bag in Box wijnen de toekomst hebben!

Languedoc Bag in Box wijnen hebben de toekomst! Zo blijkt wel uit de wijntest van de Telegraaf waarin drie van mijn Bag in Box wijnen hoog scoren.

Bag in Box wijnen uit de Languedoc hebben de toekomst! In juli 2018 werd ik gebeld door de Telegraaf voor een Bag in Box wijn test. Een mooi initiatief omdat er (naar mijn weten) nog nooit eerder een onafhankelijke test is gedaan onder Bag in Box wijnen in Nederland. De ingestuurde Vinox wijnen kwamen bij de besten uit de bus!

 

Drie eigentijdse Bag in Box wijnen

Voor deze blindproeverij had ik zelf de keuze welke wijnen in te sturen. Ik heb me toen gefocust op drie Bag in Box kwaliteitswijnen uit het Vinox-assortiment: La Découverte Rosé van Aurelié Trébuchon-Vic, Saint-Chinian Col de l’Orb Rouge van Cave de Roquebrun en de Bibox Chardonnay van Robert Vic. Drie eigentijdse Languedoc-wijnen met een gunstige prijs-/kwaliteit verhouding. Ik heb bij deze keuze ook gelet op de reviews die klanten over de wijnen hebben geschreven.

 

In top-3 Telegraaf artikel

Met gepaste trots kan ik melden dat alle drie de wijnen in de top-3 van hun categorie zijn verkozen:
1. La Découverte Rosé van Aurélie Trébuchon-Vic beste rosé van Nederland!
2. Saint-Chinian Col de l'Orb van Cave de Roquebrun nummer 2 in de categorie rode wijnen
3. Bibox Chardonnay wint brons in de categorie witte wijnen

Deze rangschikking zegt wat mij betreft vooral iets over de kwaliteit en originaliteit van deze wijnmakers. Zowel Aurélie Trébuchon-Vic (Preignes le Vieux) als Alain Rogier (Cave de Roquebrun) hebben ontzettend veel kennis en kunde in huis. Duidelijk is dat de Languedoc het ‘slobberwijn imago’ al lang en breed achter zich heeft gelaten. Inmiddels staat de regio alom bekend om haar op en top kwaliteitswijnen. En de Bag in Box wijnen profiteren daarvan.

 

Over Aurélie Trébuchon-Vic

Aurélie Trébuchon-Vic is een moderne en eigenzinnige wijnmaakster die continue zoekt naar verbeteringe en veel passie in haar werk legt. Ze maakt wijnen met een duidelijk eigen karakter. Ik heb Aurélie diverse malen mogen ontmoeten. Een vriendelijke vrouw die haar ziel en zaligheid in het wijnmakersvak legt.

 

Wat de wijnen uniek maakt

Wat de Découverte Rosé uniek maakt is de sappigheid en frisheid van de wijn. De Bibox Chardonnay heeft een fruitige, volle smaak. En de Col de l’Orb Rouge is een heerlijke, donkere rode wijn. Ideaal voor bij de dagelijkse maaltijd.

Er zijn twee Vinox Bag in Box wijnen die ook aan mijn de criteria van originaliteit en smaak voldoen, maar die ik ‘net niet’ heb opgestuurd. Dit zijn de Preignes Merlot en Preignes Viognier 5 liter.

 

Originele en moderne Bag in Box standaard

Met deze en andere Bag in Box wijnen heb ik nu een ruim assortiment kwaliteitswijnen ‘in pak’ in huis.
Omdat ik zo sterk geloof in de toekomst van Bag in Box wijnen, heb ik eind 2018 geïnvesteerd in een chique standaard. Gemaakt van parelchroom RVS. De standaard is nu op voorraad. Klik hier voor een 360 graden projectie van de standaard.

 

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »