• Vinox - (h)eerlijke wijn voor iedereen
  • Languedoc specialist
  • Bag in Box
  • gratis verzending vanaf €75*
Domaine Preignes Le Vieux Greg&Juju Marselan/Syrah 5 liter
Greg&Juju Marselan/Syrah 5 liter €34,95

Greg&Juju Marselan/Syrah 5 liter

€34,95
Auf Lager
Een zeer geslaagde combinatie van Marselan en Syrah. Sappig en vol. Een aanrader.
Informationen

Greg&Juju Marselan/Syrah 


Nieuw bij Vinox: de Greg&Juju serie, in fles en in Bag in Box. Was zijn trots deze nieuwe serie in ons assortiment te hebben.

Greg&Juju is een vrolijk Frans duo, net als de druiven waar deze wijn van gemaakt is. Die vormen namelijk een geslaagde combinatie door de druif Marselan - die voor de structuur en sappigheid zorgt - en Syrah, die kruidigheid biedt.

 

Productinformatie


Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmakers: Jérôme en Aurélie Vic
Inhoud: 75 cl
Druiven: Marselan en Syrah
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: bij gegrild vlees, eend, lamsvlees en gekruid vlees
Afsluiting: Tapkraan

 

Over het Domaine Preignes Le Vieux 


Het domaine Preignes le Vieux ligt centraal in de Languedoc. Het schitterend gelegen kasteel is ontstaan in 1202. Tot vandaag zijn diverse originele elementen terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers op dit landgoed. Zij zien het als hun opdracht om kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Aan de originaliteit te zien is dit ruimschoots gelukt. Het domaine ligt tussen Béziers en Agde, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een bijzonder karakter doordat zij zich uitstrekken over 390 hectare. Basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei vormen de ondergrond. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Eigenschaften
Bag in Box: Bag in Box
Domaine Preignes Le Vieux Greg&Juju Marselan/Syrah 5 liter
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »