Domaine Robert Vic Le Petit Pont Rouge 2022
Le Petit Pont Rouge 2022 €5,95

Le Petit Pont Rouge 2022

€5,95
Op voorraad
  • Koop 12 voor €5,50 per stuk en bespaar 8%
Bestel 12 voor € 5,50 per stuk. Dé ideale huiswijn. Ook in 5 en 10 liter bag in box. Volle gulle wijn met een zacht karakter. Zie reviews.
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC LE PETIT PONT ROUGE 2022

Door de vele zonuren en grote productiecapaciteit biedt de Languedoc de beste huiswijnen van Frankrijk. En Le Petit Pont Rouge is een van de beste rode huiswijnen uit de Languedoc.

Heerlijke soepele met goud bekroonde wijn. Licht gekoeld het lekkerst.
Proef de verleiding van laurier en kruiden gecombineerd met de fruitigheid van bramen.
Een sappige wijn met een dieprode kleur en zachte tannines.

Geld besparen? Deze wijn is ook verkrijgbaar in Bag in Box 5 liter en in Bag in Box 10 liter

Onderscheidingen:

Médaille d'Or: au Concours International de Lyon 2016

Gouden medaillecompetitie van de grote wijnen van Lyon 2016
Médaille d'Argent:
au Concours Général Agricole de Paris 2014

Médaille d'Or: au Concours Général Agricole de Paris 2014


Productinformatie

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic 
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Grenache | Cinsault | Merlot | Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertip: Heerlijk als aperitief. Zeer geschikt bij gegrild rood vlees.
Afsluiting: Schroefdop

Over de druiven

Grenache

De Grenache druif is van herkomst een Spaanse druivensoort en wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is waarschijnlijk de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. Het is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. Grenache zorgt voor fruit en rondheid in de wijn en geeft ook toegankelijke wijnen met weinig tannine en een lage zuurgraad. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. In de smaak van de wijnen komen bramen en peper naar boven.

De verschillende stijlen variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. Ook neutrale droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voren. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Cinsault

Vind hier meer informatie over de Cinsault druif. 

Merlot

De Merlot druif behoort tot de klassieke druiven van de Bordeaux en de belangrijkste druif in Saint-Emilion en Pomerol. Merlot is een druivenras, voor het eerst in boeken vermeld in 1784 als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. De naam zou afkomstig zijn van het Franse woord merle (merel). De aanplant van deze druif is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Merlot is wereldwijd zeer populair. Men is steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een vrij koele wijngaard moet worden aangeplant, waardoor het een heerlijk fruitige smaak krijgt, en intens van karakter.

Cabernet Sauvignon 

Meer informatie over de Cabernet Sauvignon druif is hier te vinden

Over het domaine Robert Vic

Het domaine Robert Vic ligt in het hart van de Languedoc. De historie van het schitterend gelegen kasteel van 'Preignes le Vieux' gaat terug tot 1202. Diverse originele elementen zijn tot vandaag terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel heeft diverse veldslagen en oorlogen overleefd en is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Hun doel is om toegankelijke en tevens kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Wij zien aan de originaliteit dat dit ruimschoots is gelukt.Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Alle wijnen bezitten het "Qualenvi Laureat" certificaat.

Voor meer informatie 

Zie hieronder een informatief filmpje over het Domaine Robert Vic. Of bezoek de website voor meer informatie over deze Le Petit Pont Rouge 2016 en andere kwaliteitswijnen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »