Domaine Preignes Le Vieux Les Hauts de Médian Petit Verdot 2021
Les Hauts de Médian Petit Verdot 2021 €7,95

Les Hauts de Médian Petit Verdot 2021

€7,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €7,45 per stuk en bespaar 6%
  • Koop 12 voor €6,95 per stuk en bespaar 13%
Bestel 12 voor € 6,95 per fles. Of 6 voor € 7,45 per fles. Zachte en soepele wijn. Zuiver, krachtig en droog. Kreeg een 8+ in de Grote Hamersma.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

LES HAUTS DE MÉDIAN PETIT VERDOT 2021

Met zijn donkere fruit van bessen en bramen, fijne kruidigheid en zachte tannines is dit een bijzonder aangename wijn die niet snel zal vervelen.

In de neus zijn sterke aroma’s van kers, aardbei en zwarte bes aanwezig in combinatie met gekruide ondertonen. In de mond biedt deze wijn de perfecte balans tussen toetsen van rood en zwart fruit en de aanwezige tannines. Een harmonieuze, frisse en aangename rode wijn. Hij past perfect bij gegrild vlees.

Extra informatie:
Een wijn met een ongelooflijke prijs-kwaliteit verhouding die al jaren een succesnummer is als huiswijn, thuis en in de horeca. Deze 100% Petit Verdot is het kindje van wijnmaakster Aurélie Trébuchon en draagt haar naam dan ook als eervolle ondertitel. In 2015 werd hij uitgeroepen tot ‘Huiswijn van het Jaar’ op de Nationale Huiswijncompetitie, nadat hij in 2011 en 2014 al gekozen was tot ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours. Wijnen die zoals deze gemaakt zijn van 100% Petit Verdot zijn zeldzaam. De druif wordt gezien als één van de beste, maar tegelijkertijd lastigste druivenrassen ter wereld. Hij rijpt laat, kent lage rendementen en heeft door zijn wilde groei veel zorg nodig. Maar in de goede handen en op de juiste plek kan de Petit Verdot wijnen opleveren zoals deze: met veel elegantie, sappigheid, ingetogen donker fruit en kruidigheid en fijne tannines. Het was niet voor niets dat de Petit Verdot in de Bordeauxstreek, voor de alles vernietigende phylloxera, zo ruim stond aangeplant naast Merlot en Cabernet Sauvignon.

Jérôme Vic en Aurélie Trébuchon slagen er elk jaar weer in om van dit edele druivenras een klassewijn te maken die karakter combineert met een hoog lekkergehalte.


Op zoek naar een bijzondere wijn voor een speciale gelegenheid? Ik sta u graag persoonlijk te woord ☞ ☎06-22147252 / [email protected]

Ook verkrijgbaar in deze serie:

Les Hauts de Médian Chardonnay-Viognier Blanc
Les Hauts de Médian Grenache-Cinsault Rosé

Productinformatie 

Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmaker: Aurélie Trébuchon-Vic
Inhoud: 75 cl
Druif: Petit Verdot
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu - 2025
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Perfect bij gegrild vlees en uitstekende wildbegeleider
Afsluiting: Schroefdop

Onderscheidingen

Les Hauts de Médian 2010 en 2013
Winnaar van het 23e en 26e Proefschrift Wijnconcours van de Wine & Food Association

Over de Petit Verdot druif 

De Petit Verdot druif heeft een dikke schil en een laag rendement. Het verbouwen van deze druif is daarom alleen mogelijk voor grote, rijke wijnbouwers. Voor een grote wijn kan deze bijzondere druif het verschil maken tussen fantastisch en fabuleus. In de wijnlanden van de nieuwe wereld verschijnt de Petit Verdot druif steeds vaker in de vorm van een Cépage. Qua smaak lijkt de druif op Syrah omdat hij kruidig vol en complex is. De druif heeft veel tannines. Dit leidt tot een langere bewaartijd. Een rijpe Petit Verdot geeft een peperige, gekruide en geurige wijn met veel smaak.

Filmpje over Les Hauts de Médian Petit Verdot

Voor wie de Franse taal beheerst, hier een review over de Les Hauts de Médian Petit Verdot: 

Voor meer informatie 

Voor meer informatie over de wijnen van Preignes le Vieux en deze Les Hauts de Médian Petit Verdot: ga naar de website

Reviews