Welke wijn past het beste bij mosselen?

Welke wijn past het beste bij mosselen?

Ontdek welke wijn het beste bij mosselen past en...hoe je verse mosselen het beste kunt bereiden!

Heb jij ook wel eens mosselen uit de Waddenzee geplukt? Op mijn Terschelling vakanties ging ik graag met mijn kinderen op zoek naar verse mosselen. Om deze vervolgens te bereiden in een grote pan met groentebouillon. Mooie herinneringen! Maar welke wijn past eigenlijk het beste bij mosselen? En hoe bereid je de mosselen?

 

Twee geschikte wijnen bij mosselen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de wijn fris, strak en droog moet zijn. Dit komt door de pure smaak van verse mosselen. Twee voorbeeldwijnen in ons Vinox-assortiment zijn de Comtesse de Marion ‘Le Voyage’ Vermentino en de Villa Blanche Picpoul de Pinet.

 

Simpel recept voor verse mosselen 

De eerste stap is om de beste kwaliteit Zeeuwse mosselen te kopen en daarbij goed te letten op de versheid. Vervolgens is het zeer eenvoudig om mosselen te bereiden.

Mijn recept (simpeler bestaat niet!) heb ik van een Frans restaurant aan de Côte d’Azur in Menton.

 

Benodigdheden:

- 2 kilo mosselen;
- verse roomboter;
- zout uit de molen, bij voorkeur Himalaya zout;
- droge witte wijn.

 

Bereiden:

Stap 1: Spoel de verse mosselen in ruim koud water. Doe dit zeker 3 x en verwijder de drijvende exemplaren. Hoe verser de mossel hoe minder exemplaren je weg hoeft te doen.
Stap 2: Doe de mosselen in een grote pan. Doe hierbij een flinke klont roomboter en wat zeezout. Niet teveel zout omdat de mossel al een ziltige smaak heeft. Besprenkel met een flinke scheut witte wijn en zet met gesloten deksel op een hoog vuur.
Stap 3: Schud de mosselen regelmatig om en serveer wanneer je ziet dat alle mosselen openstaan. Dit duurt +/- 15 minuten.
Tip: Serveer met een paar dipsausjes, frites en gemengde salade.

 

 

Hier vind je meer tips over het matchen van de juiste wijn aan het juist gerecht. Voor meer verfrissende recepten ga naar mijn speciale pagina.

 

 

Cees Oxener is de eigenaar en wijninkoper van Vinox. Vanuit zijn jarenlange horeca-ervaring heeft hij een passie ontwikkeld voor Languedoc-wijnen. En sterke relaties opgebouwd met wijnboeren uit dit bijzondere gebied. Met Vinox wil hij jou op een laagdrempelige en toegankelijke manier laten genieten van de beste Languedoc wijnen. Blogs zijn voor Cees een manier om zijn passie en kennis over te dragen.

Cees van Vinox wijnen

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »