Wat is de ideale drinktemperatuur voor wijn?

Wat is de ideale drinktemperatuur voor wijn?

Regelmatig krijg ik de vraag: Wat is de ideale drink temperatuur voor wijn? Graag help ik je op weg met enkele waardevolle tips.

Wat is de ideale drink temperatuur voor wijn? Er doen hierover verschillende verhalen de ronde. In deze blog geef ik je enkele waardevolle tips.

 

Leg jonge rode wijn altijd een half uurtje in de koelkast 

In de zomermaanden kun je jonge rode wijnen het beste gekoeld drinken. Krachtige, stoerdere wijnen drink je altijd tussen de 16 en 18 graden. Het probleem is dat in moderne woonkamers, met centrale verwarming en zonder wijnkelders, de temperatuur vaak te hoog ligt (20 tot 22 graden). Daarom is mijn advies om rode wijn altijd even een half uurtje in de koelkast te leggen. In de zomermaanden kun je jonge rode wijnen gerust op een temperatuur van 12 tot 15 graden schenken.

 

Drink jonge witte wijnen op 8 tot 10 graden

Jonge witte wijnen worden doorgaans tussen de 8 en 10 graden gedronken. De meeste witte wijnen in ons Vinox-assortiment zijn jong. Rijkere witte wijnen smaken het beste op 10 tot 13 graden. Het gaat hier bijvoorbeeld om Bourgogne wijnen of de Fiefs d’Aupenac van Cave de Roquebrun. Op een temperatuur van 10 tot 13 graden komen de diverse smaken beter tot haar recht.

 

Rosé wijn drink je altijd tussen de 8 en 12 graden

Rosé wijnen kunnen het beste tussen de 8 en 12 graden geconsumeerd worden. Drink stevige en volle rosés niet te koud. Leuk is het om te weten wat de procedure is van het maken van een rosé. Via deze website verwerf je hier meer kennis over.

 

Meeste dessertwijnen 8 tot 10 graden

De meeste soorten dessertwijnen kun je het beste koel drinken = 8 tot 10 graden. Donkere dessertwijnen, zoals de Banyuls en dessertwijnen die aan sherry/port doen denken kunnen het beste op 12 tot 16 graden gedronken worden. 

 

Cees Oxener is de trotse eigenaar en wijninkoper van Vinox. Vanuit zijn jarenlange horeca-ervaring heeft hij een passie ontwikkeld voor Languedoc-wijnen. En sterke relaties opgebouwd met speciale wijnboeren. Met Vinox wil hij op een laagdrempelige en toegankelijke manier mensen laten genieten van de beste Languedoc wijnen. Blogs zijn voor Cees een manier om zijn passie en kennis over te dragen.

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »