Kloosvins beveelt verrassende Languedoc-wijnen aan

Kloosvins beveelt verrassende Languedoc-wijnen aan

Al ruim 30 jaar werk ik plezierig samen met KloosVins. Opgericht door Mario Kloostra. Emilia is zijn dochter. Kloosvins concentreert zich op verrassende Languedoc wijnen en domaines.

Met Kloosvins werk ik al meer dan 30 jaar plezierig samen. Kloosvins is opgericht door Mario Kloostra. Emilia is de dochter van Mario (links op foto hierboven). Samen runnen zij deze wijn agentuur en richten zich op kwaliteitswijnen uit de Languedoc.

 

Omdat Mario en Emilia de Languedoc op hun duimpje kennen, heb ik Emilia gevraagd naar wijnen en domaines die voor u als Languedoc liefhebber interessant zijn. En heel eerlijk: daar kwam ook voor mij een nieuw, interessant domaine uit de bus.

 

Ontdek verderop in deze blog over welk domaine dit gaat!

 

1. Welke wijnen hebben jou in het afgelopen jaar op een positieve manier verrast?

Emilia: Erg opvallend was de kwaliteit van de Domaine Robert Vic Comtesse de Marion/Source wijnen. Ondanks een moeilijk oogstjaar 2016, met veel droogte, hebben zij het toch gepresteerd om topwijnen te maken. De wijnen hebben mooie zuren en zijn niet te zwaar in de alcohol. Bovendien zijn ze uitermate fris en fruitig.

 

Een mooie wijn voor het voorjaar is bijvoorbeeld de Comtesse Marion Le Voyage Grenache Rosé. In een mooie kegel fles met Vinolok (=glazen stopper).

 

2. Wat zijn belangrijke trends in Languedoc wijnland voor het komende jaar?

Emilia: Ten eerste de Viognier druivensoort die steeds bekender wordt. Een mooie fruitige en frisse wijn. Ook neemt de vraag naar Bag in Box wijnen toe, omdat het meerdere voordelen heeft.

 

Twee Languedoc Viognier wijnen die wij aanbevelen zijn de Domaine Verena Wyss Viognier Tradition (biologisch) en de Domaine Gayda Cépage Viognier. Ook op het gebied van Bag in Box voert Vinox inmiddels een ruim assortiment.

 

3. Welke domaines beveelt Kloosvins aan voor Languedoc-vakantiegangers?

Emilia: 1) Domaine Gayda, 2) Calmel & Joseph en 3) Château Castigno. Dit zijn drie prachtige locaties. Allemaal in een natuurlijke omgeving en met restaurants van een hoog culinair niveau.

 

4. Welk relatief onbekend domaine zou jij het gunnen om de Nederlandse markt te veroveren?

En dan naar de verrassing, een domaine waar ik ook nog nooit van gehoord had!:)

Emilia: Op een lokale wijnmarkt heb ik een klein en specialistisch familiebedrijf ondekt: Domaine Picaro’s. Carolien Vioche is de mede-eigenaar, een marketingdame die zich heeft laten omscholen tot wijnexpert. Samen met haar echtgenoot – een echte wijnman – runt zij dit domaine van 10 hectares. Door te focussen op de mooiste wijnvelden, hard werken en het handmatig plukken van de druiven, hebben zij nu drie gastronomisch hoogwaardige wijnen in het assortiment: één witte en twee rode. De consumentenprijs van deze wijnen ligt rond de 25 euro, maar dit is het meer dan waard!

Ontdek meer over Domaine Picaro’s op hun Facebook-pagina.  

 

Uiteraard gaan wij ons best doen dit unieke domaine in te lijven.

 

Wat is jouw favoriete, meest verrassende domaine? Laat het me weten!

 

Over de schrijver

Cees Oxener is de eigenaar en wijninkoper van Vinox. Vanuit zijn jarenlange horeca-ervaring heeft hij een passie ontwikkeld voor Languedoc-wijnen. En sterke relaties opgebouwd met speciale wijnboeren. Met Vinox wil hij jou op een laagdrempelige en toegankelijke manier laten genieten van de beste Languedoc wijnen. Blogs zijn voor Cees een manier om zijn passie en kennis over te dragen.

Cees van Vinox

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »