Is het slobberimago van Bag in Box wijnen terecht?

Is het slobberimago van Bag in Box wijnen terecht? Nee, het tijdperk van slobberwijnen ligt al lang en breed achter ons. Wel dien je in de supermarkt goed op te letten welke Bag in Box wijn je koopt.

Nederland heeft door de jaren heen weinig aandacht besteed aan de ontwikkeling van Bag in Box wijnen. Daardoor is de kwaliteit lange tijd laag geweest en is het slobberwijn imago voor een deel terecht. Het afgelopen decennium is hier echter duidelijk verandering in gekomen. Steeds meer kwaliteitswijnmakers zijn zich op Bag in Box wijnen gaan toeleggen. Voor Vinox geldt dat enkele van de beste wijnen, zoals de La Découverte Rosé en Col de L’Orb Rouge, ook op Bag in Box verkrijgbaar zijn. De kwaliteit van wijnen in pak is dus gelijk aan dezelfde wijn op fles.

 

Alle Vinox Bag in Box wijnen zijn van goede kwaliteit. De Le Petit Pont Rouge en Gourmandises (Comtesse de Marion) serie van Domaine Robert Vic / Preignes le Vieux zijn gerenommeerde huiswijnen. In de Bag in Box test van de Telegraaf zijn enkele Vinox wijnen erg positief gewaardeerd.

 

Bag in Box wijnen in de supermarkt hoeven niet per se van mindere kwaliteit te zijn. Wel zijn deze wijnen vaak wat vlakker. Dit komt omdat de wijnen goedkoper worden geproduceerd. De Languedoc wijnboeren waar ik mee werk kiezen ervoor om niet met de grootgrutters te werken, omdat ze financieel niet (te) afhankelijk willen worden van slechts een paar afnemers.

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »