Betaal minder voor kwaliteitswijnen (als restaurant)

Betaal  minder voor kwaliteitswijnen (als restaurant)

Ontdek hoe je geld kunt besparen als restaurant door slimmer wijn in te kopen. Vijf tips van Cees Oxener, 40 jaar ervaring in de wijn en horeca.

Veel restaurants betalen te veel voor hun wijnen. Tijdens mijn 40-jarige horeca loopbaan heb ik dit volop meegemaakt. Dit komt vaak doordat restaurants vastzitten aan een vaste wijngroothandel. Of doordat niet iedereen zich bewust is van de besparing die wijntapinstallaties kunnen opleveren.

 

Doodzonde en onnodig! 

 

Ik zie het als een uitdaging om restaurants te wijzen op het wijnvoordeel dat zij kunnen behalen door slimmer in te kopen. Graag geef ik je enkele tips:

 

Tip 1: Check de boeken

Een restaurateur/ café eigenaar zou om te beginnen eens de boeken in moeten duiken om in kaart te brengen hoeveel flessen wijn er op jaarbasis ingekocht worden. Dit is het startpunt om het uiteindelijke voordeel te kunnen berekenen.

 

Tip 2: Kwaliteits huiswijn hoeft niet duur te zijn

Sommige wijnhandelaren creëren het beeld dat je voor kwaliteitswijnen altijd een flinke prijs moet betalen. Dit is onjuist. Er zijn tegenwoordig veel huiswijnen van goede kwaliteit op de markt, tegen een aantrekkelijke prijs.

 

Tip 3: Overweeg een overgang naar Bag in Box wijnen

Het gemiddelde prijsvoordeel van een overstap naar Bag in Box wijnen is 35%. In combinatie met een tapinstallatie kan het ervoor zorgen dat je nog meer bespaart, omdat er afgemeten en daarmee zuiniger wordt getapt. Bovendien gaan er geen restjes meer door de gootsteen vanwege de langere houdbaarheid.

 

Tip 4: Overweeg per pallet in te kopen

Blijf je toch liever bij de fleswijn? Overweeg dan eens om per pallet in te gaan kopen. Ook op die manier kun je een fors prijsvoordeel behalen. 

 

Tip 5: Vrijblijvend en gratis advies

Wil jij berekenen hoeveel wijnvoordeel je kunt behalen door slimmer in te kopen? Maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Met alle plezier maak ik een vrijblijvende en gratis doorrekening voor je: [email protected] / 06-22886708

 

 

Cees Oxener is de eigenaar en wijninkoper van Vinox. Vanuit zijn jarenlange horeca-ervaring heeft hij een passie ontwikkeld voor Languedoc-wijnen. En sterke relaties opgebouwd met wijnboeren uit dit bijzondere gebied. Met Vinox wil hij jou op een laagdrempelige en toegankelijke manier laten genieten van de beste Languedoc wijnen. Blogs zijn voor Cees een manier om zijn passie en kennis over te dragen.

Cees Oxener blog

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »