Nieuwe Gayda droomwijn

Nieuwe Gayda droomwijn

De nieuwe Gayda 'Villa Mon Rêve' is binnen. Een gastronomische en biologische topwijn van Vincent Chansault.

Wijnmaker Vincent Chansault heeft in zijn studententijd - hij studeerde scheikunde - een ommezwaai gemaakt. Nadat hij in de ban was geraakt van wijnmaken, is hij naar Zuid-Afrika gevlogen om in de leer te gaan bij Mark Kent, van het vermaarde en wereldberoemde wijnhuis Boekenhoutskloof. Hier komen de beste Syrahs van de wereld vandaan. Door zijn onmiskenbare talent werd Vincent al snel de 2e wijnmaker. Toch wilde hij op een gegeven moment wel weer terug naar Frankrijk. Samen met Tim Ford - een bekende van Mark Kent - gingen zij op zoek naar een geschikt perceel om zijn passie voor het maken van topwijnen gestalte te geven. Dit vonden zij in Brugairoles in de Languedoc, in de buurt van Carcassonne. In 2002 werd daar Domaine Gayda opgezet, dat inmiddels is uitgegroeid tot een gerenommeerd wijndomaine, inclusief restaurant en hotel. 

Inmiddels weet Vincent een fantastische reeks wijnen te maken van ongekende klasse. Zijn specialiteit zijn de Syrah-en "blend"wijnen die ruimschoots vertegenwoordigd zijn in Vinox' assortiment. Nieuwste topper is dus de 'Villa Mon Rêve'. Probeer 'm nu voor een speciale introductieprijs. 

 

NB: Onlangs verscheen in de Volkskrant een interessant artikel over zogenaamde 'blockbusters': knallers van rode, luxe wijnen. De Villa Mon Rêve en Chemin de Moscou vallen beiden in deze categorie!

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »