Vignerons Catalans Domaine Agly Réserve  2017 (Bio)
Domaine Agly Réserve 2017 (Bio) €10,95

Domaine Agly Réserve 2017 (Bio)

€10,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €9,95 per stuk en bespaar 9%
Bestel 6 voor € 9,95 per stuk. ★ Pak 10% extra korting met kortingscode Pasen2022 ★ Mooie granaatrode wijn, intens en krachtig. Aroma's van rood en zwart fruit, pioenroos en een vleugje garrigue.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE AGLY A.O.P. CÔTES DU ROUSSILLON VILLAGES 2017 (Biologisch)

★ Pak 10% extra korting met kortingscode Pasen2022 ★

Mooie granaatrode wijn, intens en krachtig.
Aroma's van rood en zwart fruit, pioenroos en een vleugje garrigue.
De smaak is ruim en delicaat en biedt zijdezachte tannines, geweldig volume en een extreem frisse afwerking.

Domaine Agly ligt in het hart van de Agly-vallei in Roussillon, wiens naam voortkomt uit de kleine kustrivier die het deelt en 'Adelaar' betekent in het Catalaans. De wijnstokken worden organisch gekweekt en op heuvelachtige plaatsen van " schiste"( = leisteen ) geplant. De druivenstokken profiteren van de gunstige combinatie van de vele zon en Méditerrane invloeden van de wind.

Productinformatie 

Producent: Les Vignerons Catalans
Wijnmaker: Domaine Agly
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Syrah 80% | Grenache Noir 20% 
Serveertemperatuur: 14 - 16°
Drinken: Nu- 2024
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertip: Wild- en vleesgerechten
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven:

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache druif doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Syrah

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Les Vignerons Catalans:

Visionairs en pioniers

Aan het begin van de jaren 60 besloot een handvol wijnmakers om in het Catalaanse land samen te komen met een gemeenschappelijk idee: de wijnen van de Roussillon promoten, verkopen en promoten.

Trotse erfgenamen van hun vaders en grootvaders, ze zijn bezield door dezelfde kracht die de ouderlingen ertoe aanzet om de coöperatieve geest te creëren omdat ze weten dat de groep beter is dan de beste van de groep .

Deze visionaire en baanbrekende wijnmakers bundelen hun krachten en richten een coöperatie op van collectief agrarisch belang: Les Vignerons Catalans .

Het is in deze geest van solidariteit met sterke, gedeelde en gerespecteerde waarden dat onze groepering werd geboren.

Reviews