Calmel&Joseph Villa Blanche Sauvignon Blanc 2022
Villa Blanche Sauvignon Blanc 2022 €8,95 €9,95

Villa Blanche Sauvignon Blanc 2022

€9,95 €8,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €8,45 per stuk en bespaar 6%
  • Koop 12 voor €7,95 per stuk en bespaar 11%
Bestel 12 voor € 7,95 per stuk. Stuivende aroma's van citrusfruit. In de smaak veel fruit en een mooie balans.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH VILLA BLANCHE SAUVIGNON BLANC 2022

Een verrukkelijke Sauvignon blanc. Helder, toegankelijk en fris. Stuivende aroma's van citrusfruit, grapefruit en meloen. In de smaak veel fruit en een mooie balans. Absoluut onweerstaanbaar.
Combineert uitstekend bij vis en schaal- en schelpdieren.
Ook heerlijk als aperitief.

Onderscheidingen:

Médaille d'Or: Gilbert & Gaillard

In dezelfde serie hebben wij ook de populaire Villa Blanche Chardonnay en Grenache Gris Rosé. Wijnen die in de afgelopen jaren veel prijzen in de wacht hebben gesleept.

Productinformatie 

Producent: Domaine Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel 
Inhoud: 75 cl
Druif: Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 12%
Serveertip: Heerlijk bij oesters, schaal- en schelpdieren en vis
Afsluiting: Schroefdop

Over de Sauvignon Blanc druif

De Sauvignon Blanc druif is een aromatische druivensoort voor witte wijn en levert wijnen die droog, verfrissend, pittig en zeer snel drinkbaar zijn. Sauvignon Blanc zien we in veel wijngebieden over de hele wereld, maar wordt van origine veel aangeplant in Frankrijk. De Loirevallei is de belangrijkste Franse streek voor Sauvignon Blanc, met de Pouilly-Fumé en Sancerre als de absolute toppers. De Sauvignon Blanc druif heeft gezorgd voor het succes van de Nieuw-Zeelandse wijnen, wijnen die opvallen door een bijzondere frisheid en een zekere grassigheid, kenmerkend voor Nieuw-Zeeland. Vroeg geplukt geeft de Sauvignon Blanc een expressief aroma van buxus, citrusfruit, gras, asperges, bloemen en brandnetel. Overrijp geplukt wordt hij wat flauw. De Sauvignon is gevoelig voor extreme warmte en ontwikkelt zich het best in koele wijngaarden.
De druif kan in meerdere stadia van rijpheid worden geplukt, zodat de grassige aroma’s worden gecombineerd met rijpe elementen van tropisch fruit. Men kan in de Sauvignon Blanc de volgende smaken herkennen: groene appels, kruisbessen, grapefruit, ananas, asperges en gemaaid gras. Ook is de Sauvigon Blanc beroemd vanwege zijn bijdrage in de edele zoete wijnen uit het Bordeauxgebied Sauternes. Door de vrij compacte trossen is deze druivensoort gevoelig voor rotting, botrytis.

      

Over het domaine Calmel & Joseph 

Kijk voor meer informatie over het Domaine Calmel & Joseph op de originele website

 

Reviews