Calmel&Joseph Villa Blanche Grenache Blanc
Villa Blanche Grenache Blanc €8,95

Villa Blanche Grenache Blanc

€8,95
Op voorraad
Een prachtige nieuwe telg in de hardlopende Villa Blanche serie.
Informatie

CALMEL & JOSEPH VILLA BLANCHE GRENACHE BLANC 2022

 

Wijnjournaliste Barbara Verbeek was lovend over deze wijn in haar column in De Telegraaf van 4 maart 2023. Zie volgende link:

https://www.vinox.nl/nl/blogs/nieuws/website-ontploft-na-column-in-de-telegraaf/

 

Een wijn die de mond vult met rondheid en frisheid. Lichtgele kleur met amandelgroene reflecties. De neus is delicaat en bloeit met aroma's van witte bloemen en roos, waarna zachtjes de fruitige kant van wijngaardperzik en mango tevoorschijn komt. In de smaak vruchten zoals abrikoos, trospruim en groene peper. In de aanzet peperkoek, witte peper en een vleugje kerrie, waarna tonen het geheel complexer maken. De afdronk is aangenaam gespannen met een mooie mineraliteit. Een wijn vol zonneschijn en delicatessen.

In dezelfde Villa Blanche serie zijn nog 12 andere Cépage wijnen verkrijgbaar bij Vinox.

Wijnbereiding

Totale ontstemming, directe persing met pre-fermentatie maceratie gedurende twee uur. Natuurlijke bezinking gedurende 48 uur. Thermogereguleerde alcoholische gisting op 17°C gedurende drie weken Geen malolactische gisting.

Rijping

- Betonnen tank: 100% van het hoge volume op fijne droesem
- Duur: 3 maanden

Productinformatie 

Producent: Domaine Calmel en Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel
Inhoud fles: 
75 cl
Druivensoorten: 
100% Grenache blanc
Serveertemperatuur: 10
 - 12°
Drinken: 
Nu 
Alcoholpercentage: 
13,5%
Serveertip: 
Heerlijk bij fraaie visgerechten
Afsluiting: 
Schroefdop

 

Over de Grenache blanc druif 

Grenache Blanc is het witte zusje van de meer bekende Grenache Noir. Deze druif komt met name in Spanje en Zuid-Frankrijk voor, bijvoorbeeld in de Roussillon, de Languedoc, de Côtes du Lubéron en de zuidelijke Rhône. Ondanks dat de druif tegenwoordig minder belangrijk is dan vroeger, blijft het mondiaal gezien een belangrijke druif. Grenache Blanc lijkt enigszins op de witte Marsanne. Het ras groeit het beste op een arme droge bodem en verkiest een warm klimaat. De wijnen zijn bleekgroen tot geel van kleur, en vaak zijn ze droog, zacht en fruitig. Verder geeft de Grenache Blanc de wijn een hoog alcoholgehalte, een laag zuurgehalte en een volle smaak. Het aroma bestaat uit anijs, venkel en bloemen. Soms worden de wijnen opgelegd op hout.

 

Voor meer informatie over Calmel & Joseph

Ga naar de website van Calmel & Joseph voor meer informatie over dit bijzondere domaine en de Villa Blanche Chardonnay. Of bekijk dit sfeervolle filmpje: 



                        


                          

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »