Steeds meer topwijnen in Bag in Box

  • Geplaatst op
  • Door Loek Heinne
Steeds meer topwijnen in Bag in Box

Steeds meer topwijnen komen beschikbaar in Bag in Box. Onze nieuwste aanwinst La Balade Minervois is daar een voorbeeld van.

Steeds meer topwijnen komen beschikbaar in Bag in Box. Onze nieuwste aanwinst La Balade Minervois is daar een mooi voorbeeld van. In deze BIB van 3 liter zitten vier flessen topwijn.

Deze purperrode karaktervolle wijn, met een explosieve neus van zwarte bessen en gekonfijte bramen is een rijke, goed uitgebalanceerde warme wijn. De gepassioneerde oenologe Aurélie Trébuchon-Vic bewijst ook met deze wijn weer een originele, karaktervolle en aansprekende wijn gemaakt te hebben.

 

Ook dit is weer een goed voorbeeld van het prijstechnische voordeel van een Bag in Box. Normaal betaal je voor een fles (0,75L) van deze wijn € 8,99. Voor een 3L BIB betaal je € 26,95. Dat is omgerekend € 6,74 per fles. Bij aanschaf van drie boxen daalt dat zelfs naar € 6,24 per fles. Tel uit je winst.
Verder: geen gesleep meer met flessen naar de glasbak en geen restjes meer door de gootsteen, want deze wijn blijft na opening zeker zes weken houdbaar.

 

In De Grote Hamersma is deze wijn bekroond met een 8 (2020).

 

Ga naar de wijn: https://www.vinox.nl/nl/domaine-preignes-le-vieux-la-balade-minervois-roug.html

 

Wat is Bag in Box

Bag in Box is een container bestaande uit een plastic zak in een kartonnen doos. Het is luchtdicht en daarmee prima geschikt om vloeistoffen en dus ook wijn in te vervoeren. Iedere Bag in Box heeft een tapkraan waar geen lucht bij kan. Hierdoor kunnen wijnen langer bewaard worden (6 tot 8 weken) dan in de (geopende) fleswijn. 

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »