Mooie wijnreis Languedoc

Mooie wijnreis Languedoc

Op uitnodiging van Cees Oxener, de oud eigenaar van Vinox, en Emilia Kloostra, wijnmakelaar in de Languedoc, heb ik in september 2019 een mooie wijnreis mogen maken naar zuid Frankrijk.

In vier dagen tijd hebben we zes verschillende wijnhuizen bezocht. Overal werden we zeer hartelijk ontvangen en was er een leuke kennismaking met de eigenaren en de wijnboeren van de domaines.

De start was meteen bij de grootste: Domaine Robert Vic/Preignes. We kwamen midden in de oogsttijd. Meestal hebben de wijnboeren dan geen tijd voor bezoekjes, maar het was leuk dat ze voor dit bezoek een uitzondering maakten. Er werd tijd gemaakt voor een rondrit door de wijngaarden en ruime uitleg bij de wijnproeverij. Ik kwam daar een mooie nieuwe Corbières tegen: Chateau Douzens. Deze zal binnenkort op de Vinox site worden toegevoegd.

Domaine Robert Vic/Preignes is het wijnhuis waar we het grootste volume bestellen, mede doordat ze de leverancier zijn van 14 verschillende Bag in Box wijnen uit het Vinox assortiment.

 

De tweede dag begon bij Domaine Verena Wyss. Het wijnhuis dat bekend staat om die prachtige Viognier. Maar er hangt dan ook wel een prijskaartje aan: € 13,95 per fles. De overige wijnen waren leuk, maar gezien de prijs niet echt interessant.

Na de middag stond een bezoek bij Cave de Roquebrun op het programma, een fantastisch wijnhuis vernoemd naar het gelijknamige schilderachtige stadje. Menig toerist is hier al geweest. (wordt vervolgd).

NIX18
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »