Domaine Robert Vic Bibox Red 5 liter | Topkwaliteit Bag in Box
Bibox Red 5 liter | Topkwaliteit Bag in Box €32,95

Bibox Red 5 liter | Topkwaliteit Bag in Box

€32,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €29,95 per stuk en bespaar 9%
Bestel 3 voor € 29,95 per stuk. = omgerekend naar flesprijs € 4,49 . Toegankelijke wijn met een zachte afdronk. Aroma’s van rood fruit en pittige kruiden. Ook in 10 liter.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC BIBOX RED 5 LITER

Een toegankelijke wijn met een frisse afdronk.                                                                        
Aroma’s van rood fruit en pittige kruiden.                                                                                    
Licht gekoeld het lekkerst.                                                                                                            
De ideale wijn voor het dagelijkse glaasje wijn en bij een feest of visite.

Meer weten over de lekkerste Bag in Box wijnen op de Nederlandse markt?                                                                        

Productinformatie 

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic                                                                                                     
Inhoud: 500 cl (= 6.66 flessen)                                                                                        
Druivensoorten: Grenache | Cinsault | Syrah | Merlot                                            
Serveertemperatuur: 16 - 18°                                                                                           
Drinken: Nu                                                                                                          
Alcoholpercentage: 12,5%                                                                                                
Afsluiting: Tapkraan
   

Extra informatie                                                                                

Perfecte wijn voor ieder moment. Volle wijn met een zacht karakter. Donkerrood fruit zoals kersen en frambozen. 

Over het Domaine Robert Vic

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Originele elementen van het oorspronkelijke kasteel zijn vandaag de dag nog terug te vinden, zoals de toegangspoort en de toren. Het kasteel heeft diverse oorlogen en veldslagen doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf, gelegen in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke wijnen te maken van topkwaliteit.
Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.

De druiven

Grenache
De Grenache druif is van origine een Spaanse druivensoort en wordt veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is een blauwe druivensoort die waarschijnlijk het meest voor komt wereld. Dit ras rijpt relatief laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor een fruitige rondheid en brengt ook toegankelijke wijnen met weinig tannine en een lage zuurgraad voort. Door het weinige pigment kunnen de rode wijnen van dit ras in de schil een lichte kleur hebben. In de smaak van de wijnen komen peper en bramen naar boven.

Cinsault
Cinsault is een blauwe druivensoort en is op grote schaal aangeplant in Frankrijk, Californië, Zuid-Afrika, Spanje, Australië en Libanon. De druif heeft een lichte schil en gedijt optimaal in een droog en warm klimaat en in arme en steenrijke zand- en kleibodems. Cinsault is beroemd geworden vanwege zijn kruising met de Pinot Noir: de Pinotage. De druif is gevoelig voor meeldauw en kan grote opbrengsten hebben, wat niet altijd ten goede komt aan de kwaliteit van de wijnen. Een jonge Cinsault druif is sterk aromatisch met geuren van perzik, aardbei, amandel en framboos. Cinsault is uitermate geschikt voor de productie van lichte rosé wijnen en wordt vaak geblend met andere druivensoorten zoals Grenache.

Syrah
Syrah is een typische druif voor wijnen uit de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah kent een complex aroma van zwarte kersen, rode en zwarte bessen, viooltjes, wilde kruiden, drop, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. In combinatie met de kracht en fijne tannine maakt dit vele wijnbouwers en wijndrinkers meer en meer enthousiast. De Syrah is een vroegrijpe druif en komt voor als mono cépage wijn én als assemblage druif.

Merlot
De Merlot druif behoort tot de klassieke druiven uit de Bordeaux en is de belangrijkste druif in Saint-Emilion en Pomerol. Merlot wordt in 1784 voor het eerst in de boeken vermeld als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. De naam zou afkomstig zijn van het Franse woord merle (merel). De productie van de Merlot druif is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Merlot dient in een vrij koele wijngaard te worden aangeplant. Op deze manier wordt de Merlot heerlijk fruitig en intens van karakter. Inmiddels heeft de Merlot wereldfaam verworven.

Reviews