Domaine Robert Vic Le Petit Pont Rosé
Le Petit Pont Rosé €5,95

Le Petit Pont Rosé

€5,95
Op voorraad
  • Koop 12 voor €5,50 per stuk en bespaar 8%
Bestel 12 voor € 5,50 per stuk . Fruitig, fris en droog. Typisch Méditeranée. Ook in 5 en 10 liter.
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC LE PETIT PONT ROSÉ 

Heerlijke tonen van aardbei en framboos, de smaak van deze blend van de druivenrassen Grenache en Cinsault is verfijnd, met sappig rood fruit en eindigt in een prachtig frisse, elegante finale. Alsof je in Zuid Frankrijk zit.

Ook verkrijgbaar in 5 liter en 10 liter Bag in Box. 

Onderscheidingen:


Médaille d'Or:
au Concours Général Agricole de Paris 2012 

Productinformatie 

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: Grenache en Cinsault
Serveertemperatuur: 9-11° 
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertip: Aperitief, salades, barbecue en lichte vleesgerechten
Afsluiting: Schroefdop

Over de druiven:

Grenache 

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Cinsault

Een uitleg over de Cinsault druif vindt u hier

Over het domaine Robert Vic

Het domaine Robert Vic ligt centraal in de Languedoc. Het schitterend gelegen kasteel is ontstaan in 1202. Tot vandaag zijn diverse originele elementen terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers op dit landgoed. Zij zien het als hun opdracht om kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Aan de originaliteit te zien is dit ruimschoots gelukt. Het domaine ligt tussen Béziers en Agde, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een bijzonder karakter doordat zij zich uitstrekken over 390 hectare. Basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei vormen de ondergrond. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Alle wijnen hebben het "Qualenvi Laureat" certificaat toegekend gekregen.

Voor meer informatie 

Ga naar de website voor meer informatie over de wijnen van Robert Vic en deze Le Petit Pont Rosé.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »