Domaine Robert Vic La Source Rouge 2022
La Source Rouge 2022 €5,95

La Source Rouge 2022

€5,95
Op voorraad
  • Koop 12 voor €5,50 per stuk en bespaar 8%
Bestel 12 voor € 5,50 per stuk. Dè ideale huiswijn. Volle gulle wijn met een zacht karakter. Fris, sappig & kruidig.
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC LA SOURCE ROUGE 2022

Heerlijke soepele wijn. De ideale huiswijn. Licht gekoeld het lekkerst.
Proef de verleiding van laurier en kruiden, gecombineerd met de fruitigheid van bramen.
Een sappige wijn met een dieprode kleur en zachte tannines.

Ook verkrijgbaar in 5 en 10 liter bag in box (= Le Petit Pont

Productinformatie

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic 
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Grenache | Cinsault | Merlot | Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertip: Heerlijk als aperitief. Zeer geschikt bij gegrild rood vlees.
Afsluiting: Schroefdop

Over de druiven

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Cinsault

Check Wikipedia voor meer informatie over deze druif. 

Merlot

De Merlot druif behoort tot de klassieke druiven van de Bordeaux en de belangrijkste druif in Pomerol en Saint-Emilion. Merlot werd voor het eerst in boeken vermeld in 1784 als een van de betere rassen in het gebied rond Libourne. De naam zou afkomstig zijn van het Franse woord merle (merel). De aanplant van deze druif is in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Merlot is wereldwijd zeer populair. Wijnkenners zijn steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een vrij koele wijngaard moet worden aangeplant. Hierdoor krijgt de Merlot wijn een fruitige smaak, intens van karakter.

Cabernet Sauvignon 

Op Wikipedia vind je meer informatie over deze druif. 

Over het domaine Robert Vic 

Het domaine Robert Vic ligt in het hart van de Languedoc. De historie van het schitterend gelegen kasteel van 'Preignes le Vieux' gaat terug tot 1202. Diverse originele elementen zijn tot vandaag terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel heeft diverse veldslagen en oorlogen overleefd en is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Hun doel is om toegankelijke en tevens kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Wij zien aan de originaliteit dat dit ruimschoots is gelukt.Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Alle wijnen bezitten het "Qualenvi Laureat" certificaat.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »