Domaine Preignes Le Vieux Preignes Chardonnay 10 liter
Preignes Chardonnay 10 liter €59,95

Preignes Chardonnay 10 liter

€59,95
Niet op voorraad
  • Koop 2 voor €57,95 per stuk en bespaar 3%
Komt dinsdag 12 september weer binnen. Bestel 2 voor € 57,95 per stuk. Dat is omgerekend slechts € 4,35 per fles. Heerlijke Chardonnay. Vol, rond en zacht. Zonder houtopvoeding.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE PREIGNES LE VIEUX "CHARDONNAY 10 LITER"

Elegante, rijke en harmonieuze wijn. Aroma's van appel en peer en honing.
Licht kruidig. Een boeiende, zeer complete en makkelijk drinkbare wijn.
Prettige neus, smakelijk fris en fruitig.
Met deze Chardonnay doe je niet alleen jezelf, maar ook je vrienden een plezier. 

Als 3e geëindigd uit 50 inzendingen bij een bag in box proeverij gehouden door de Telegraaf ( zie artikel Telegraaf 4 augustus 2018 )

Ook verkrijgbaar op fles ( = Comtesse Marion Chardonnay ) en in Bag in Box 5 liter
 

Productinformatie Preignes Chardonnay

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic
Inhoud: 1000 cl (= 13 1/3 flessen)
Druif: 100% Chardonnay
Serveertemperatuur: 10 - 12°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Ideale begeleider van visgerechten
Afsluiting: Tapkraan

Médaille d'Or:
au Concours Agricole de Paris

Over de Chardonnay druif 

Chardonnay is een bekende kwaliteitsdruif die tegenwoordig over de hele wereld wordt aangeplant. De naam is afgeleid van het dorp Chardonnay in de Bourgogne.
Chardonnay wijnen variëren van fris & sappig zonder houtrijping (unoaked) tot rijke varianten met duidelijke kenmerken van rijping op vat. Vaak met aroma´s van honing, tropisch fruit of zelfs gebrande amandelen en cashewnoten, boter op toast, en aangename vanillegeuren. De unoaked versie herbergt meer fruittonen: citrusfruit, ananas, kruisbessen, nectarine, perzik en vijgen.
De kleur van de Chardonnay varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. Ook neutrale, droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voor. De Chardonnay aardt goed in zowel warmere als koelere klimaten.

Over Domaine Preignes Le Vieux

In het hart van de Languedoc ligt het kasteel ‘Preignes le Vieux’. De historie van dit schitterende bouwwerk gaat terug tot 1202. Het kasteel heeft meerdere veldslagen overleefd en is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De broers Jerôme, Robert en Bruno Vic zijn de huidige eigenaren. Zij vormen de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel van de broers is om toegankelijke en tevens kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze domaine. Aurélie wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Wij zien aan de originaliteit en kwaliteit van haar wijnen dat zij hier ruimschoots in geslaagd is.

Preignes le Vieux ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, dichtbij de Middellandse Zee. De wijngaarden beslaan 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei. Hierdoor moeten de druivenstokken hard werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Alle wijnen bezitten het "Qualenvi Laureat" certificaat.

 

Reviews