Chateau de Gourgazaud Chateau de Gourgazaud Cuvee  Mathilde 2020
Chateau de Gourgazaud Cuvee Mathilde 2020 €10,95

Chateau de Gourgazaud Cuvee Mathilde 2020

€10,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €10,45 per stuk en bespaar 5%
  • Koop 12 voor €9,95 per stuk en bespaar 9%
Bestel 12 voor € 9,95 of 6 voor € 10,45 per stuk. De neus domineert tonen van rood fruit die evolueren naar gekonfijte pruimen en truffel in de afdronk. Kruidige wijn met karakter.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

Chateau de Gourgazaud Cuvee Mathilde 2020

Diep paarse kleur. De neus domineert tonen van rood fruit die evolueren naar gekonfijte pruimen en truffel in de afdronk. Kruidige wijn met karakter, vervaardigd uit 80% Syrah and 20% Mourvèdre.
Vernoemd naar de tweede kleindochter van Roger Piquet: Mathilde.

De leeftijd van de wijnstokken is 45 jaar. Opbrengst: 40 hl/ha. Vergisting in betonnen vaten.

De rode wijnen worden verbouwd op eeuwenoude ontkalkte terrassen. De bodem is kalkachtig-klei, arm aan organische mineralen, maar rijk aan leisteen en kwartskiezels.

Chateau de Gourgazaud, gelegen in het hart van de Minervois, is een nieuw wijnhuis in het assortiment van Vinox. Deze wijnmakersfamilie maakt al 50 jaar topwijnen voor een betaalbare prijs. Hun geheim? Lage opbrengsten per hectare en ze gaan tot het uiterste om de maximale aroma’s uit de druif te halen.

 

Productinformatie 

Producent: Chateau de Gourgazaud
Wijnmaker: Familie Piquet
Herkomst: Minervois
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 80% Syrah, 20% Mourvèdre
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu-2026
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Wildgerechten, rood vlees en kaas
Afsluiting: Natuurkurk

 

Over het domaine Chateau de Gourgazaud

Chateau de Gourgazaud ligt in het hart van Minervois – La Livinière. Dit kasteel dateert uit de 17e eeuw en is inmiddels al 50 jaar eigendom van de familie Piquet.

In 1973 aangekocht door Roger Piquet. Hij breidde de wijngaarden uit tot 100 hectare en plantte als eerste Syrah- en Mourvèdre-druiven in dit gebied. Hij werd daarmee een pionier voor de later ontstane appellatie Minervois – La Livinière. Op dit moment wordt het Chateau gerund door zijn twee dochters Annick en Chantale.

Maar wat zijn nu eigenlijk de redenen van het succes van hun wijnen? Allereerst de lage opbrengsten: slechts 35 hectoliter per hectare. Daar waar andere wijnboeren soms tot 100 hl/ha oogsten, gaat de familie Piquet voor alleen de beste trossen.
En de manier van wijnmaken is het tweede punt. De wijnmakers van Chateau de Gourgazaud zijn ze heel erg gefocust om de maximale aroma’s uit de druif te halen en daarnaast de frisheid te behouden. Hun kwaliteitsstandaard ligt heel erg hoog.

Vanwege de beperkte productiehoeveelheid exporteren ze hun wijnen naar een handvol markten buiten Frankrijk. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat we de importeur zijn van dit wijnhuis voor de Nederlandse markt.

Over Minervois

De Minervois ligt in het zuidwesten van de Languedoc en is een van de oudste wijnregio's van het Middellandse-Zeegebied. De Romeinen zorgden voor de aanplant van de eerste wijnstokken in de Languedoc Roussillon vanwege de ideale klimaatomstandigheden. De naam Minervois komt van de oude stad Minerve, een bolwerk gebouwd door de Romeinen en gewijd aan de godin Minerva.

De Appellation Minervois is sinds 1983 een beschermd herkomstgebied en beslaat 18.000 hectare wijngaarden. Het heeft een mediterraan klimaat. Het is er overwegend warm, zonnig, met een ideale regenval.

Binnen de Minervois ligt sinds 1997 nog een geregistreerd herkomstgebied: Minervois – La Livinière. Dit is een apart beschermd herkomstgebied, waar volgens de kenners de mooiste wijnen vandaan komen. Grond en klimaat zijn hier uniek en verschillend van de rest van de Minervois.

 

Klik hier voor een overzicht van alle Chateau de Gourgazaud wijnen in het assortiment van Vinox.

 

Reviews