Calmel&Joseph Villa Blanche Merlot 2020
Villa Blanche Merlot 2020 €8,95

Villa Blanche Merlot 2020

€8,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €7,95 per stuk en bespaar 11%
Bestel 6 voor € 7,95 per stuk. ★ Heerlijk sappige Merlot uit de Languedoc. Rond, soepel, kersenfruit.
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH VILLA BLANCHE MERLOT 2020

Nieuw in de Villa Blanche serie!

Diep paars met glanzende reflecties. De neus wordt gekenmerkt door tonen van zeer rijpe zwarte kersen, maar ook door de geur van de garrigue en tonen van olijventapenade. We twijfelen er niet aan dat dit een Merlot is, maar wel een die een duidelijk zuidelijk karakter heeft. Heerlijk zacht en genereus in de mond met rijpe, goed geïntegreerde tannines, het biedt sappige aroma's van rood fruit zoals wilde kers vermengd met mediterrane kruiden. Deze Languedoc Merlot slaagt erin om traditie en modernisme te vervoegen in dit wereldwijd verbouwde druivenras.

In deze zelfde populaire serie hebben wij ook de Chardonnay, Viognier, Picpoul De Pinet, Sauvignon Blanc, Marselan, Pinot Noir, Syrah, en Grenache Gris Rosé. Deze wijnen hebben in de afgelopen jaren veel prijzen in de wacht hebben gesleept.

Ontdek alle wijnen van Calmel&Joseph: https://www.calmel-joseph.com/en/our-creations/

 

RECOGNITION AND AWARDS

  • Decanter WWA 2020: Bronze Medal
  • Mondial du Merlot et Assemblages: 86/100
  • Jancis Robinson 2020: 15,5/20


Productinformatie 

Producent: Domaine Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel 
Inhoud: 75 cl
Druif: Merlot
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu - 2024
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Heerlijk bij rundvleesgerechten en kaas
Afsluiting: Schroefdop

Over het domaine Calmel & Joseph 

Het handelshuis “Maison de Négoce” Calmel & Joseph bestaat sinds 1995. Oprichter zijn Laurent Calmel en Jérôme Joseph. Laurent is oenoloog en wijnmaker, terwijl Jérôme zich concentreert op de marketing. De twee vormen een authentiek, aimabel en professioneel duo. In mei 2017 waren zij nog in Nederland voor een wijnmakersdiner bij onze ‘partner in wine’ Brander Wines.
Door duurzame relaties met telers in verschillende appellations zijn Laurent en Jérôme verzekerd van de beste druiven. Dit resultaat in een groot arsenaal aan kwaliteitswijnen (rood, wit en rosé) die elk typisch zijn voor hun eigen appellation. Paradepaardjes in het Calmel & Joseph assortiment zijn de Crémant de Limoux Brut en Villa Blanche Chardonnay.

Voor meer informatie 

Voor meer informatie over dit opkomend domaine en deze Villa Blanche Merlot bezoek de moderne website van Calmel & Joseph. Of bekijk het volgende promotiefilmpje: 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »