Domaine Mas des Caprices

0
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Mireille en Pierre Man

Eigenaren van het Domaine Mas des Caprices zijn Mireille en Pierre Mann uit de Elzas. Beiden zijn opgegroeid in families van wijnboeren. Tien jaar lang hebben zij samen een restaurant gerund in de omgeving van Colmar. Hun harten verlangden echter terug naar de wijngaarden.

'Retour aux sources'

Op de etiketten van de Mas des Caprices wijnen komt de uitdrukking ‘Retour aux sources’ vaak terug. Om die bron te bereiken maakten zij een radicale beslissing en vertrokken richting de Languedoc-Roussillon. Wat hierin meespeelde is dat goede wijngaarden in de Elzas buitengewoon duur zijn.

Biologische werkwijze en certificering

Mas des Caprices betekent ‘domein van de opwelling’ of ‘bokkesprong’ en refereert aan de gedurfde stap die Mireille en Pierre in hun leven hebben gemaakt. Leucate, gelegen op een soort landtong aan de Middellandse Zee, bleek voor hen de perfecte plek te zijn om het domaine op te bouwen. De biologische werkwijze en certificering (sinds 2005) speelt hierin een centrale rol. Op dit moment hebben Mireille en Pierre 15 hectares aan wijnstokken in productie.

Meer weten?

Voor wie de Franse taal beheerst, ontmoet Mireille Mann in het volgende Youtube-filmpje:

 

Ga hier naar de Engelstalige website van Domaine Mas des Caprices. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »