Domaine Robert Vic Bibox Rosé 5 liter
Bibox Rosé 5 liter €32,95

Bibox Rosé 5 liter

€32,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €29,95 per stuk en bespaar 9%
Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Gourmandise rosé. Dezelfde kwaliteit, alleen in een andere verpakking. En het grootste voordeel: drie euro goedkoper!
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC BIBOX ROSÉ 5 LITER

Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Gourmandise rosé. Dezelfde kwaliteit als Bibox, alleen in een andere verpakking. Door Bibox en Gourmandise rosé samen te voegen hebben we betere prijsafspraken kunnen maken en de kwaliteit van Bibox zit vanaf nu in de Gourmandise rosé Bag in Box. Voor hetzelfde product betaalt u vanaf nu drie euro minder.

Trendsetter uit de Languedoc. Lichtroze van kleur.                                                                    
Zachte en frisse mineralen.                                                                                                    
Heerlijk als apéritief en bij de BBQ.            
                                                                             
Ook in 10 liter verkrijgbaar!

NB: Wil je weten wat de lekkerste Bag in Box wijnen van Nederland zijn? Check dan dit artikel in de Telegraaf

Productinformatie 

Producent: Domaine Robert Vic                                                                                        
Wijnmaker: Jérôme Vic                                                                                                     
Inhoud: 500 cl (= 6.66 flessen)                                                                                
Druivensoorten: Grenache | Cinsault | Syrah | Mourvèdre | Cabernet-Sauvignon                   
Serveertemperatuur: 8 - 10°                                                                                             
Drinken: Nu                                                                                                          
Alcoholpercentage: 12,5%                                                                                                
Afsluiting: Tapkraan  

Over het domaine Robert Vic 

Het domaine Robert Vic ligt centraal in de Languedoc. Het schitterend gelegen kasteel 'Preignes le Vieux' is ontstaan in 1202. Tot vandaag zijn diverse originele elementen terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers op dit landgoed. Zij zien het als hun opdracht om kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Aan de originaliteit te zien is dit ruimschoots gelukt. Het domaine ligt tussen Béziers en Agde, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een bijzonder karakter doordat zij zich uitstrekken over 390 hectare. Basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei vormen de ondergrond. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Alle wijnen hebben het "Qualenvi Laureat" certificaat toegekend gekregen.

Over de druiven

Grenache                                                                                                                          
Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache druif doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Cinsault
Cinsault is een blauwe druivensoort en is op grote schaal aangeplant in Frankrijk, Californië, Zuid-Afrika, Spanje, Australië en Libanon. De druif heeft een lichte schil en gedijt optimaal in een droog en warm klimaat en in arme en steenrijke zand- en kleibodems. Cinsault is beroemd geworden vanwege zijn kruising met de Pinot Noir: de Pinotage. De druif is gevoelig voor meeldauw en kan grote opbrengsten hebben, wat niet altijd ten goede komt aan de kwaliteit van de wijnen. Een jonge Cinsault druif is sterk aromatisch met geuren van perzik, aardbei, amandel en framboos. Cinsault is uitermate geschikt voor de productie van lichte rosé wijnen en wordt vaak geblend met andere druivensoorten zoals Grenache.

Syrah                                                                                                                                  
Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Mourvèdre
Van oorsprong is de Mourvèdre druif een Catalaanse druivensoort. Hij is het meest bekend onder de naam Monastrell. Mourvèdre is een veeleisende druif die warme, beschutte plekken nodig heeft. Daarnaast heeft de druif een dikke schil die goed gebruikt kan worden voor de productie van rode wijnen. De druivensoort komt veel voor in Spanje en Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk, zo ook de Languedoc, zijn assemblages met Grenache en Syrah vaak terug te vinden. Een van de bekendste wijnen die van de Mourvèdre wordt gemaakt is de rode Bandol wijn uit het zuiden van Frankrijk. De druif gedijt goed op plekken met extreme klimaten: hete zomers en koude winters. In de smaak en geur van de Mourvèdre komen bramen, specerijen, peper en soms ook leer en aardse tonen naar voren.

Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon komt overal in Europa voor, en staat bekend als laatrijpend druivenras. Vooral in de warmere klimaten van Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, levert deze druif kwalitatief goede (rode) wijnen. De Cabernet Sauvignon kan op veel grondsoorten gedijen, behalve op heel vruchtbare bodems, waar de groei te sterk wordt. Het sap van de Cabertnet Sauvignon is zeer aromatisch. De Cabernet Sauvignon geeft over het algemeen volle, tanninerijke wijnen, die vaak lang bewaard kunnen worden. Gedurende deze bewaartijd ontwikkelen de wijnen zich in de fles en verandert het smaakpatroon. In de smaak komen cassisfruit en kersen terug, in combinatie met een aangename kruidigheid. Door de tannines kunnen de jonge Cabernet Sauvignon wijnen wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met 'zachtere' rassen zoals de Merlot of de Shiraz.

Reviews