Dom Brial Les Cépages Chardonnay IGP Côtes Catalanes 2022
Les Cépages Chardonnay IGP Côtes Catalanes 2022 €10,25

Les Cépages Chardonnay IGP Côtes Catalanes 2022

€10,25
Op voorraad
  • Koop 6 voor €9,25 per stuk en bespaar 10%
Bestel 6 voor € 9,25 per stuk . Heerlijk aromatische en complexe wijn met tonen van exotisch fruit, peer en noten. Lekker vol en rond van smaak met een verfrissende ondertoon.
Informatie

Dom Brial Les Cépages Chardonnay IGP Côtes Catalanes 2022

 

Heerlijk aromatische en complexe wijn met tonen van exotisch fruit, peer en noten. Lekker vol en rond van smaak met een verfrissende ondertoon.
De wijn heeft een licht gele kleur. In de neus complexe aroma’s van exotisch fruit, peer en een hint van noten. De smaak is in balans met de frisheid van deze lichte Chardonnay (niet houtgerijpt). Door de aangename afdronk is het een frisse wijn, die uitstekend als aperitief gedronken kan worden en bij diverse visgerechten, salades en pasta. Drinken bij 8-10 graden. De wijn kan 4 jaren bewaard worden.

Productinformatie 

Producent: Dom Brial
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Chardonnay (100%)
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu- 2025
Alcoholpercentage: 13 %
Serveertip: Diverse visgerechten, salades en pasta
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven:

Chardonnay is de alom bekende kwaliteitsdruif die tegenwoordig in wijngebieden over de gehele wereld wordt aangeplant, de naam is afgeleid van het dorp Chardonnay in de Bourgogne. De wijnen van Chardonnay kunnen variëren van fris en sappig zonder houtrijping (unoaked) tot rijke exemplaren met duidelijke kenmerken van rijping op vat. Aroma's van tropisch fruit, honing, of zelfs gebrande amandelen en cashewnoten, boter op toast, en aangename vanillegeuren. De unoaked versie toont meer fruit: citrusfruit, ananas, kruisbessen, nectarine, perzik en vijgen.  

De verschillende stijlen variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. Ook neutrale droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voren. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.


Over Dom Brial:

Dom Brial werd opgericht in 1923 in Baixas als reactie op de enorme wijncrisis die Frankrijk teisterde. Een handvol wijnmakers sloegen de handen ineen met een gemeenschappelijk doel:
"Samen zullen we sterker zijn"

De naam "DOM BRIAL " is gekozen ter nagedachtenis aan de monnik Michel Jean Joseph Brial.
Een monnik uit Perpignan die destijds 2 scholen liet bouwen voor de arme kinderen.

In 1991 nam de coöperatie het Château Les Pins van Adolphe Duverney over.
Sindsdien is het assortiment uitgebreider en trekt de wijnwinkel veel Fransen en toeristen aan voor de aankoop van de fraaie wijnen.  

De coöperatie telt 247 wijnbouwers die met passie en toewijding  2100 hectare cultiveren.

Een dynamisch en betrokken team van 37 medewerkers zorgt voor de dagelijkse leiding.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »