Domaine Verena Wyss Vin De Fête
Domaine Verena Wyss Vin De Fête €17,45

Domaine Verena Wyss Vin De Fête

€17,45
Op voorraad
  • Bestel 3 voor €14,50 per stuk en bespaar 17%
Bestel 3 voor € 14,50 per stuk. Biologische mousserende wijn . 100% Viognier. Méthode Traditionelle
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE VERENA WYSS "VIN DE FÊTE "  

Verrukkelijke mousserende wijn van de viognier druif. 100% biologisch.
Een tropische verrassing uit de Languedoc.

Productinformatie 

Producent: Domaine Verena Wyss
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 100% Viognier
Serveertemperatuur: 8°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 12%
Serveertip:Aperitief.
Afsluiting: Natuurkurk

Over de Viognier druif

Roussanne is een elegante druivensoort voor witte wijn. Meest gebruikt in de Rhône en de Zuidfranse Midi. Roussanne rijpt laat en dat kan wat problemen opleveren in sommige koudere gebieden. Tegenwoordig ook aangeplant in andere landen zoals Australie en Zuid-Afrika. De wijnen zijn geurig, fruitig, kunnen iets kruidig zijn en hebben een goed potentieel om te ouderen.

Over het domaine Verena Wyss

Het landgoed is gelegen in het centrum van Gabian in het departement Hérault in de Franse regio Languedoc-Roussillon. In 1989 werd het enigszins gehavende pand ontdekt door het van oorsprong Zwitserse architectenechtpaar Verena Wyss en haar man. Dit werd hun gezamenlijke droomplek. Het schitterend op een heuvel gesitueerde pand werd vervolgens volledig gestript en in stijl gerenoveerd .

Het magnifieke, wijdse uitzicht maakt deze plek tot een waar paradijs. Het rondom het domaine op de heuvel liggende bos zorgt voor een uitstekend microklimaat. De wijngaarden bestrijken totaal zo’n 13 hectare en liggen rondom het domaine. Deze wijngaarden zijn met de rode druivenvariëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Lledoner Pelut (Garnacha Peluda) aangeplant. Verena voegde daar de witte druivenrassen Viognier en Roussanne aan toe.

Alle wijnstokken worden volgens de Guyot methode* gesnoeid. De regels volgens de biologische wijnproductie worden strikt nageleefd en alle wijnen zijn dus ECOCERT gecertificeerd = 100% biologisch. De druiven worden met de hand geplukt en de opbrengst bedraagt zo’n 25-40 hl per hectare. Dit resulteert in een productie van +/- 34.000 flessen per jaar.

Guyot methode:
De Guyot snoei kan worden toegepast op zo goed als alle druivenrassen. Daarom is dit ook de snoeimethode die wij aanbevelen. Deze vorm van snoeien wordt bij de druiventeelt vooral gebruikt bij wijnboeren. Het geeft een relatief lage opbrengst, maar de kwaliteit van de druiven is super. Deze methode is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

 

        

Reviews