Vignerons Catalans Vignerons Catalans Collection Muscat de Rivesaltes
Vignerons Catalans Collection Muscat de Rivesaltes €12,50 €14,95

Vignerons Catalans Collection Muscat de Rivesaltes

€14,95 €12,50
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €9,95 per stuk en bespaar 20%
Bestel de laatste 3 voor € 9,95 per stuk. Zuiver, fijn & aromatisch. Ook geweldig als aperitief .
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

VIGNERONS CATALANS COLLECTION "MUSCAT DE RIVESALTES" 

Delicate muscat. Heerlijk bij fruitsalades en sorbets. Waarom niet eens als apéritief of met wat geitenkaas in plaats van een dessert? 

De neus is fris en elegant met aroma's van exotisch fruit en citroengras.
Verkwikkend, fruitig en dorstlessend.

De druiven komen van zuidelijk gelegen hellingen in de Corbières. De bodem bestaat uit steen, klei en krijt. 

Productinformatie

Inhoud fles: 50 cl
Druivensoorten: Muscat Petits Grains en Muscat d'Alexandrie
Serveertemperatuur: 10 - 12°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Apéritief, fruitsalades, geitenkaas en sorbets
Afsluiting: Natuurkurk

Muskaatwijnen worden gewoonlijk bij het nagerecht gedronken. De Muscat de Rivesaltes komt uit het stadje Rivesaltes in Roussillon.

Over de Muscat druif

De Muscat druif is het meest aromatische druivenras van alle druivensoorten, de muscat druif kan aroma's geven van witte bloemen en citrusfruit. De naam Muscat is enigszins misleidend, want in feite is dat de algemene noemer voor diverse varianten. Als kwalitatief beste geldt de Muscat blanc à petits grains, met als goede tweede de Muscat d'Alexandrie. Synoniemen voor de muscat druif in het Spaans, Italiaans en Duits zijn respectievelijk Moscatel, Moscato en Muskateller.

Muscat is zowel tot zoete als tot strak droge wijn te vinifieren. Bij zoete wijnen gebeurt dat in de vorm van een versterkte wijn. De gisting wordt dan onderbroken door toevoeging van wijnalcohol en de onvergiste suikers geven de wijn vervolgens zijn zoete smaak. Voorbeelden daarvan zijn de Muscats uit de Languedoc (Rivesaltes, Beaumes de Venise), die van het Griekse eiland Samos, Moscatel uit Spanje, de Hanepoot uit Zuid-Afrika en de intense Australische dessertwijnen. 

Over Vignerons Catalans

Vignerons Catalans is een coöperatie van meer dan 1.000 gepassioneerde wijnboeren, opgericht in 1964. Door het combineren van merken en terroirs produceren zij een grote variatie aan kwaliteitswijnen in Catalaans Zuid-Frankrijk (Roussillon).

De dessertwijnen heb ik in 2018 toegevoegd aan het Vinox-assortiment en zijn van ongekende klasse. Wat de wijnen zo bijzonder maakt is de arme, droge gronden waarop de wijn groeit. Dit zorgt voor lage opbrengsten en gezonde wijnen van hoge kwaliteit.

In beeld

De volgende video geeft een treffend beeld van Vignerons Catalans:

Reviews