Schott-Zwiesel Wijnglas
Schott-Zwiesel Wijnglas €6,40

Schott-Zwiesel Wijnglas

€6,40
Niet op voorraad
  • Koop 1 voor €6,40 per stuk en bespaar 0%
Speciaal voor de Languedoc ontworpen door Dominique Laporte. Frankrijk's beste sommelier. Voor meer wijnglazen, kijk op www.wijnthuisbestellen.nl
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

LANGUEDOC-ROUSSILLON WIJNGLAS.
elegant, lang en slank met een onweerstaanbare charme.

 

Voor meer wijnglazen, kijk op www.wijnthuisbestellen.nl

 

Het wijnglas is ontworpen door en op initiatief van Dominique Laporte, de beste sommelier van Frankrijk, in samenwerking met de drie interprofessionele organisaties binnen de Languedoc-Roussillon. Het is de eerste keer dat een sommelier het initiatief heeft genomen om een wijnglas voor een regio te ontwerpen.

HET WIJNGLAS

Het uiteindelijke ontwerp kwam tot stand na een lang traject van testen en proeven.
Zo werd er in 2013 een wijnproeverij georganiseerd waar zeven verschillende wijnen in elf verschillende wijnglazen zijn geproefd om te onderzoeken wat het wijnglas voor impact op de geur en smaak van de wijn heeft. Hieruit zijn er drie glazen gekozen.
Schott Zwiesel heeft aan de hand van deze glazen het uiteindelijke wijnglas ontworpen dat alle kenmerken bevat om de kwaliteiten van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon nog beter tot hun recht te laten komen.

Het wijnglas heeft een diameter van 90 mm. Dit geeft een groot oppervlak wat nodig is om de rijke en complexe wijnen beter van zuurstof te kunnen voorzien, om zo de smaken nog verder te laten ontwikkelen. Het wijnglas is 211 mm hoog en heeft een slanke look, wat het geschikt maakt voor feestelijke tafels. De vorm van de kelk is modern en elegant, met een ronde maar scherpe curve.
Het is ontworpen om de delicate aroma’s vrij spel te geven en de wijn een zekere frisheid mee te geven.
Het glas is geschikt voor zowel mousserende wijnen en likeurwijnen als de complexiteit en de grote diversiteit van de aromatische cépages uit de Languedoc–Roussillon, in rood, wit en rosé.
Perfect voor Pays d’Oc IGP wijnen
 

Reviews