NeroPasso Rosso IGT Veneto 2018
NeroPasso Rosso IGT Veneto 2018 €8,99 €9,95

NeroPasso Rosso IGT Veneto 2018

€9,95 €8,99
Op voorraad
  • Koop 6 voor €8,49 per stuk en bespaar 6%
Bestel 6 voor € 8,49 per stuk. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

Een vreemde eend in de bijt van de maand november 2020. Deze Italiaanse wijn is een van de toppers van onze andere wijnwebshop www.wijnthuisbestellen.nl. Nu tijdelijk even bij Vinox.

 

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn, wordt voor het persen gedroogd. Dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. 
Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhoudend met zachte tannines in de afdronk. Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

 

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Reviews