Cave de Roquebrun Le Rouge - By Roquebrun BIB 3L
Le Rouge - By Roquebrun BIB 3L €26,95

Le Rouge - By Roquebrun BIB 3L

€26,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €24,95 per stuk en bespaar 7%
Bestel 3 voor € 24,95 per stuk = omgerekend naar flesprijs € 6,24. ★ Aroma's van donker fruit en een vleugje kruidigheid. Heerlijke wijn in handige 3 liter verpakking (vier flessen).
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

LE ROUGE - BY ROQUEBRUN 3 LITER

Zeer mooie dieprode kleur. Complexe neus met minerale tonen. Rood fruit en kruidige aroma's. Heerlijke afdronk, elegant en complex.


Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Inhoud: 300 cl (= 4 flessen)
Druivensoorten: Syrah 45%, Grenache 30%, Mourvèdre 15%, Carignan 10%
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Rood vlees, kaas, prima wildbegeleider
Afsluiting: Tapkraan

Over het Domaine Cave de Roquebrun

In het Parc National du Haut-Languedoc, zo’n 30 km noord van Béziers, is coöperatie Cave de Roquebrun te vinden. In dit gebied, waarvan de bodem voornamelijk uit leisteen bestaat, zijn de heuvelachtige terrassen voornamelijk op het zuiden gericht. Het klimaat profiteert van de bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb: Een garantie voor de rijping van de mooiste druiven.

De coöperatie bestaat al sinds 1968 en produceert onder de bezielende en kundige leiding van oenoloog Alain Roger geweldige wijnen. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Medailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

De volgende video toont Alain Rogier van Cave de Roquebrun - Red Winemaker of the Year 2015: 

Een overzicht van alle Cave de Roquebrun wijnen in het assortiment van Vinox vind je hier

Tot slot: ga hier naar de website van Cave de Roquebrun. 

Reviews